Efes Antik Kenti'nde rekor ziyaretçi

Efes Antik Kenti'nde rekor ziyaretçi

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Efes Antik Kenti, bu yılın ilk 8 ayında dünyanın dört bir yanından gelen turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Alınan verilere göre, antik kent 1 milyon 854 bin 220 ziyaretçiyi ağırladı.

Tarihin derinliklerine uzanan ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Efes Antik Kenti, gece müzeciliği uygulamasıyla birlikte ziyaretçi rekorları kırmaya devam ediyor. 2023 yılında 1 milyon 854 bin 220 kişiyi ağırlayan Efes, bu yılın ilk 8 ayında da büyük ilgi görüyor.

Efes, Antik Çağ'ın ticari ve politik merkezi olmasının yanı sıra dünyanın yedi harikasından biri sayılan Anadolu'nun eski ana tanrıça (Kybele) geleneğine dayalı Artemis Tapınağı'nın kalıntıları nedeniyle de tarih meraklılarının rotasında yer alıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı gece müzeciliği uygulaması, Efes Antik Kenti'ni gün batımından sonra da görme imkanı sağladı.

Antik kentte, Celsus Kütüphanesi, Agora Meydanı, Kuretler Caddesi, Domitian Tapınağı, Trajan Çeşmesi, 25 bin kişilik oturma kapasitesiyle büyük antik tiyatro, stadyum ve antik liman bölgelerinde uygulanan aydınlatmalar bulunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın verilerine göre Efes, Ocak-Ağustos 2023'te 1 milyon 150 bin 529 turisti ağırladı. Bu yılın aynı döneminde ise ziyaretçi sayısı 1 milyon 854 bin 220 olarak kayıtlara geçti.

Şimdiye kadar en çok ziyaretçinin geldiği 2023 yılında Efes Antik Kenti'ni 2 milyon 196 bin 58 kişi ziyaret etti.

Efes, gece müzeciliği uygulaması kapsamında ise 239 bin 426 ziyaretçi tarih yolculuğuna çıktı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığı habere göre, Efes Müzesi Müdürü Murat Kaleağasıoğlu, ören yerinin sezonu iyi geçirdiğini söyledi.

Ziyaretçilerinin artmaya devam ettiğini dile getiren Kaleağasıoğlu, "2023 ve 2024 yılı karşılaştırıldığında ziyaretçi sayısında artış devam ediyor. Bu artışta gece müzeciliği uygulamasının da önemli bir katkısı bulunmaktadır" dedi.

Kaleağasıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığına yapılan bildirimlerden ziyaretçilerin gece müzeciliğinden memnuniyet duyduklarını öğrendiklerini belirtti.

Ziyaretçilerin gün batımında antik kentin ışıklarının açılma anını beklediklerini ifade eden Kaleağasıoğlu, "Celsus Kütüphanesi'nin ışıklarının açılmasını binlerce kişi bekliyor. Cep telefonlarıyla o anı ölümsüzleştiriyorlar" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN