Mansur Başkan yaptı Ankaralının bir numarası oldu! Türkiye’nin en büyüğü: Ucuz ve kaliteli arayan oraya akın ediyor

Mansur Başkan yaptı Ankaralının bir numarası oldu! Türkiye’nin en büyüğü: Ucuz ve kaliteli arayan oraya akın ediyor

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş verdiği bir sözü daha tuttu. Yerli üreticinin kalkınması amacıyla o projeyi hayata geçiren Yavaş sayesinde, ucuz ve kaliteli arayan oraya akın ediyor…

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kırsal kalkınma hamlesi olarak başlattığı Başkent Market projesi, sonuçlarını göstermeye başladı. Halk Ekmek Fabrikası tarafından hayata geçirilen proje, yerel üreticilere önemli bir ekonomik destek sunarken, vatandaşlara da uygun fiyatlı ve doğal ürünler sağlıyor.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK BELEDİYE MARKETİ

Halk Ekmek Fabrikası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muzaffer Pala, Başkent Market projesinin başarısını vurguladı. Pala, “Ankara Halk Ekmek olarak 5 yıl önce başlattığımız Başkent Market projesi ile üretici kooperatiflerimizin yanında olduk. Toplamda 73 kooperatiften yaklaşık 550 milyon liralık yöresel ürün satın alarak, üreticilerimize önemli bir ekonomik destek verdik,” dedi. Başkent Market, Türkiye’nin en büyük belediye marketi olma özelliği taşıyor. Şu anda, 7 Başkent Market şubesi, 3 Fabrika Satış Mağazası ve 3 Başkent Büfe ile toplamda 6,5 milyon Ankaralıya kaliteli ve uygun fiyatlı hizmet sunuluyor.

baskent-market-1.jpg

İSTİHDAMA KATKI VE KOOPERATİFLEŞME SAĞLIYOR

Başkent Market projeleri, Ankara’nın çevre ilçelerindeki üreticilerin kooperatifleşmesiyle hem üretim artışına hem de yerel istihdama katkı sağlıyor. İlki 29 Nisan 2020’de Etimesgut’ta açılan marketlerin sayısının artırılması hedefleniyor. Bu süreç, özellikle kırsal bölgelerdeki üreticilere destek verirken, yerel ekonominin güçlenmesine de yardımcı oluyor.

KISA TEDARİK ZİNCİRİ OLUŞTURUYOR

Başkent Market projesi, yerel üreticiler ile tüketiciler arasında kısa bir tedarik zinciri oluşturarak aracılar ve komisyoncuları ortadan kaldırdı. Projenin bir diğer önemli özelliği, Başkent Market'in çevrim içi platformu üzerinden sağlıklı, doğal, güvenilir ve yöresel ürünlerin uygun fiyatlarla tüm Türkiye’ye sunulması. Başkent Market sitesi, vatandaşlara internet üzerinden erişim imkanı tanıyor.

baskent-market-2.jpg

Başkent Market, Halk Ekmek Fabrikası'nın öncülüğünde sürdürülen kırsal kalkınma projeleri arasında yer alıyor ve yerel üreticilerin desteklenmesi açısından büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Başkent Market projeleriyle, hem üretici hem de tüketici kazanç sağlıyor, ve yerel ekonomiye önemli bir katkıda bulunuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN