Manisa’da her yaşa hitap eden eğitim fırsatları

Manisa’da her yaşa hitap eden eğitim fırsatları

Manisa Büyükşehir Belediyesi, eğitim hizmetleriyle Manisalılara önemli fırsatlar sağlıyor. MABEM, ÇKSM, MASMEK ve online eğitim platformuyla birçok farklı alanda eğitim imkanı sunan Büyükşehir Belediyesi, her yaştan Manisalının gelişimine katkı sağlamayı hedefliyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez uygulanacak olan Ücretsiz Online Eğitim Platformu, 2 Eylül Pazartesi günü itibariyle başladı. 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile mezunlar için özel olarak hazırlanan ücretsiz online eğitim programı; Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve İngilizce gibi temel dersleri kapsıyor. Canlı olarak gerçekleşecek bu dersler, öğrencilerin eksiklerini gidermelerine ve başarılarını artırmalarına yardımcı olacak.

MABEM, ÇKSM ve MASMEK ile Eğitimde Fırsat Eşitliği

Öğrencilerin hayallerine ulaşmaları için destek olan Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri’nde (MABEM), 2 Eylül Pazartesi günü yeni eğitim dönemi başladı.

İl genelinde 20 merkezde hizmet veren Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri (ÇKSM), okul öncesi dönemden itibaren birçok alanda eğitim imkanı sunuyor. Bale, ritmik jimnastik, matematik, İngilizce, Türkçe, mental aritmetik gibi birçok branşta kurslar düzenlenen ÇKSM’ler öğrencileri bekliyor.

Her yaştan Manisalının ilgi duyduğu alanlarda kendini geliştirmesi için düzenlenen Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (MASMEK), 25 farklı branşta eğitim veriyor. Enstrüman dersleri, meslek ve dil eğitimleri, el sanatları, spor ve dans kursları gibi birçok seçeneğin mevcut olduğu MASMEK’e kayıt olmak isteyen Manisalılar, 18 Eylül’e kadar gençlik merkezlerine başvurabilecek.

Kayıt İçin Gerekli Evraklar ve Başvuru

4-12 yaş grubu çocuklara Okul Öncesi, Bale ve Ritmik Jimnastik, Matematik, İngilizce, Türkçe, Mental Aritmetik, Akıl ve Zeka Oyunları, Hızlı Okuma, Drama, Hafıza Geliştirme, Keman, Halk Oyunları, Gitar, Resim ve Satranç branşlarında kurs imkanı sağlayan ÇKSM’lere kayıt için: Kurs Merkezlerine 1 adet fotoğraf ve kimlik fotokopisi ile başvuruluyor.

El Sanatları, Enstrüman, Meslek ve Dil ile Spor ve Dans Kursları ana başlıklarında 25 branşta kurs imkanı sağlayan MASMEK’lere kayıt için: Yunusemre Atatürk Gençlik Merkezi, Şehzadeler Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi, Sarıgöl Atatürk Gençlik Merkezi, Alaşehir Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezi ve Selendi Gençlik Merkezlerine Manisa Büyükşehir Belediyesinden alınan Sicil Numarası, 1 adet fotoğraf ve kimlik fotokopisi ile başvuru yapılıyor. Kurslara her yaştan Manisalı yurttaş, ilgi duyduğu alanda kendisini geliştirmek için başvurabiliyor.

İlköğretim 7 ve 8. Sınıf öğrencilerinin yanı sıra lise ve mezun öğrencilere hayal ettikleri lise ve üniversitelere katılmak için hizmet veren MABEM’e kayıt yaptırmak isteyenler de 17 ilçedeki MABEM şubelerine 1 adet fotoğraf ve öğrenci belgesi ile başvuruda bulunabiliyor.

Başkan Zeyrek'ten Öğrencilere Mesaj

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, öğrencilerin hayallerine ulaşmaları için belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiğini belirtti. Başkan Zeyrek, eğitime yapılan yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğunu vurguladı. Başkan Zeyrek, yeni eğitim-öğretim döneminin tüm öğretmen ve öğrencilere hayırlı olmasını diledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN