Köylülerin su israfı muhtarı çileden çıkardı! Anonsta öyle bir şey dedi ki… Hiç duyulmamış anons gündem oldu

Köylülerin su israfı muhtarı çileden çıkardı! Anonsta öyle bir şey dedi ki… Hiç duyulmamış anons gündem oldu

Afyonkarahisar’daki köylülerin su israfı muhtarı çileden çıkardı. Onca uyarıya rağmen çeşitli bahanelerden ötürü israfa devam eden köylülere ‘Son anonsum’ diyerek seslenen muhtar, bakın neler söyledi?

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Kayadibi Köyü Muhtarı Hasan Aydın, köyde yaşanan su krizine dikkat çekerek, bahçe sulama nedeniyle birçok haneye su verilemediğini belirtti.

SU KRİZİNE MUHTARDAN ÜST ÜSTE UYARI

Muhtar Hasan Aydın, köy halkını su israfı konusunda duyarlı olmaya çağırdı ve suyun tasarruflu kullanılması gerektiğini vurguladı. Bahçe sulama faaliyetlerinin yoğunluğu nedeniyle 70 haneye suyun ulaşamadığını dile getiren Aydın, bu durumun ciddi bir sorun olduğunu ifade etti.

Köy halkına yönelik cami hoparlöründen yapılan son anonsunda muhtar, bahçe sulama yapanları sert bir dille uyardı. Muhtar Aydın, su israfının komşu ve kul hakkı olduğunu belirterek, suyun değerini korumak adına daha fazla duyarlılık gösterilmesi gerektiğini dile getirdi.

afyonkarahisarda-su-israfina-muhtardan-tepki-1.jpg

“NE YAPALIM TERK Mİ EDELİM?”

Muhtar Aydın, köy halkının su israfı yapanlara karşı büyük bir tepki gösterdiğini ve haklarını helal etmediklerini ifade etti. Günlük olarak birçok kişinin su sıkıntısı yaşadığını ve bu durumun önlenmesi için ciddi önlemler alınması gerektiğini belirtti.

Hasan Aydın, su israfının devam etmesi durumunda daha ciddi önlemler alacaklarını vurgulayarak “Sizlere hep beddua ediyorlar. Haklarını helal etmiyorlar. Bana günlük 30-35 kişiden telefon geliyor. Yaylada sularımız azalmıştır. Cuma da hoca söylüyor dinlemiyorsunuz. Muhtarlık her hafta iki sefer anons ediyor dinlemiyorsunuz. Ne yapalım, Kayadibi’ni mi terk mi edelim? Su israfının devam etmesi durumunda daha ciddi önlemler alacağız. Bu benim son anonsumdur. Günlük 70 kişinin suyu akmıyor, bahçe sulayanlar düşünsün. Ben bıktım bu bahçe işinden” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN