Devlet her yerde İstanbul'daki o yolun sahiplerini arıyor! Kentin göbeğinde, milyon dolar değerinde

Devlet her yerde İstanbul'daki o yolun sahiplerini arıyor! Kentin göbeğinde, milyon dolar değerinde

Devlet yetkilileri o yolun sahibini bulabilmek için harekete geçti. İstanbul'da bulunan o yolun sahipleri her yerde aranıyor. Kentin göbeğinde olan bu yol milyon dolar değerinde olduğu açıklandı. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Milyon dolar değerindeki bu yolun sahibi Devlet tarafından aranıyor. İstanbul'un en değerli bölgelerinden birinde bulunan bu yolun sahipleri her yerde aranırken kentin göbeğinde olması dikkat çekiyor. Peki, sahibi bulunamazsa ne olacak? İşte tüm detaylar...

MAHKEMEDEN KARAR ÇIKTI

İstanbul'un en değerli gayrimenkul bölgelerinden Maslak’ta, iki ünlü plaza arasında yer alan bir kavşağın özel mülk olduğu ortaya çıktı. Emlak rantının zirve yaptığı Maslak'taki bu 548 metrekarelik parselin sahipleri, eğer 16 Aralık 2024 tarihine kadar bulunamazsa, bu değerli arazi Hazine’ye devredilecek.

İstanbul 10. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından yürütülen arayış, Sarıyer’de yer alan bu parselin mevcut sahiplerini bulmak amacıyla başlatıldı. Maslak’ta Park Plaza ve Windows Plaza arasında kalan 1775 ada, 74 parseldeki geniş kavşağın mülkiyeti, şu an için belirsiz. Üç kişiye ait olduğu belirtilen arsa için mahkeme, gaiplik ilanı verdi.

ad6b730f-0a36-413f-b8cc-6da9e48b6cd0.jpg

PARSEL SAHİPLERİ BELİRLENDİ

Sarıyer Gazetesi’nin haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile İstanbul Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Kayyım Bürosu arasında yürütülen tapu iptali ve tescil davasında, bu milyon dolarlık arsanın sahiplerini bulmak üzere tebligat çıkarıldı. Parselin sahiplerinin Karabet Çıngı, Mari Yazıcıyan ve Nıvart Doğanay olduğu belirtilirken, eğer bu kişiler veya varisleri 16 Aralık'a kadar ortaya çıkmazsa, arsa Hazine’nin mülkiyetine geçecek.

İstanbul’un merkezinde yer alan bu değerli arazi, özel mülk olması sebebiyle hem yatırımcıların hem de devletin dikkatini çekiyor. Sahipleri aranan bu arsa, kentin yoğun trafik akışının bulunduğu önemli bir lokasyonda yer alıyor. Gelişmeler, emlak piyasası ve gayrimenkul yatırımları açısından yakından takip ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN