Bozüyük Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı yapıldı

Bozüyük Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı yapıldı

Bozüyük Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Başkanlığında yapıldı.

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda 10 gündem maddesi görüşüldü. Gündemin ilk maddesinde yer alan “5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 9. maddesi ve 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 18.maddesine göre Belediyemizin 2025-2029 yılları stratejik planın görüşülmesi” konusu yapılan görüşmelerin ardından oylanarak stratejik plan oy çokluğu ile kabul edildi. Ardından görüşülen Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmeliğin 11. maddesi doğrultusunda Dolu Kadro Derece değişikliği yapılması konusu, Belediye yetki ve sorumluluk alanına giren konularda, toplumsal hizmetler, halkın sağlığı, eğitim ve kültürel varlıkların korunması, kamu duyarlılığının artırılması konularında Belediyelerin imkânları ve tabii oldukları mevzuatlar çerçevesinde iş birliği ile hizmet üretilmesi konusunda imzalanacak protokol çerçevesinde, 5393 sayılı yasanın 18. Maddesinin (p) fıkrasına istinaden “Bozüyük Belediyesi” ile “Eskişehir Büyükşehir Belediyesi “ arasında kardeş Belediye ilişkisi kurulması konusu ile Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 1 adet kazıcı yükleyici kepçe alınması konusu oy birliği ile kabul edildi. Gündemin 5. Maddesinde yer alan “Bozüyük Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler İşletmesi Kurtuluş Savaşı Anı Evi Kafeteryasında satılan ürünlerin fiyatlarının görüşülmesi” konusu ile 6. Maddesinde yer alan “Hayatlarını kendi imkanlarıyla idame ettirmekte zorlanan ve bu sebeple belediyeden yakacak, eğitim, kırtasiye, giyim kuşam ve gıda gibi yardım talebinde bulunan ihtiyaç sahipleri ile Cansuyu projesinden yararlananlar da dahil olmak üzere tümüne bir nebze katkı sağlamak amacıyla Aralık /2024 ayından başlayarak Nisan/2025 ayı dahil olmak üzere beş ay boyunca kış desteği adı altında sosyal destek yardımı yapılması ve sosyal destek yardımı yapılmasına karar verilmesine müteakip yapılacak olan sosyal destek yardım miktarının belirlenmesi konusunun görüşülmesi” konuları Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Daha sonra gündemin İmar konuları ile ilgili 3 maddesi bir sonraki toplantıda görüşülmek üzere İmar Komisyonuna sevk edilirken gündemin son maddesinde yer alan Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen konular görüşülerek karara bağlandı.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından Başkan Bakkalcıoğlu, muhtarlarla görüşerek istek ve taleplerini dinledi. Mahalle muhtarları da Başkan Bakkalcıoğlu’na mahallelerine yapılan çalışmalar ile ilgili olarak teşekkürlerini iletti. Bozüyük Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis toplantısı 1 Kasım 2024 Cuma günü saat 15:00’te yapılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN