Davutoğlu'ndan 'Büyük Filistin Yürüyüşü' için çağrı: Gazze yüreğimizde yanan bir ateştir

Davutoğlu'ndan 'Büyük Filistin Yürüyüşü' için çağrı: Gazze yüreğimizde yanan bir ateştir

"Siyasi ihtilaflar geçicidir. Ama Kudüs, ama Filistin, ama Gazze yüreğimizde yanan bir ateştir" diyen Ahmet Davutoğlu, tüm vatandaşları 6 Ekim Pazar günü Ankara'da düzenlenecek Büyük Filistin Yürüyüşü'ne katılmaya çağırdı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Filistin Dayanışma Grubu'nun (ANFİDAB) 6 Ekim Pazar günü saat 13:30'da düzenleyeceği Büyük Filistin Yürüyüşü'ne katılacağını açıklayarak tüm vatandaşları Filistin için yürümeye çağırdı.

Videoda "7 Ekim Pazartesi günü Gazze'de sürmekte olan soykırımın 1. yılını tamamlamış olacağız" diyen Davutoğlu, "Barbar İsrail ordusu 1 yıldır Gazze'de çoluk çocuk, sivil, kadın, erkek, yaşlı ayrımı yapmaksızın bir milleti yok etmek üzere barbarca saldırıyor" ifadelerini kullandı.

'GÜR BİR SESLE GAZZE'DE SOYKIRIMA 'DUR' DEMELİYİZ'

"Başta ABD başta olmak üzere küresel güçler İsrail'in arkasında, İslam dünyasıysa sessiz bir tavır içinde, bir zillet halinde olayları sadece izliyor" diye konuşan Ahmet Davutoğlu, "Böyle bir dönemde tarihi sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere hepimiz, her yerden, gür bir sesle Gazze'de soykırımı 'dur' demeliyiz" çağrısında bulundu.

"Kitleler sokaklara inmeli" ifadesini kullanan Davutoğlu, "Amerika'da, Avrupa'da, Avustralya'da sokaklara inen, insanlık vicdanının sesi olanlara minnet borçluyuz" dedi.

'KUDÜS, FİLİSTİN, GAZZE YÜREĞİMİZDE YANAN BİR ATEŞTİR'

"Bizim milletimizin Gazze hassasiyeti aşikardır" hatırlatmasında bulunan Davutoğlu, "ANFİDAB yetkilileri birkaç gün önce ziyaretimize geldiler ve bizi 6 Ekim Pazar günü yapılacak Büyük Filistin Yürüyüşü'ne davet ettiler. Siyasi ihtilaflar geçicidir. Ama Kudüs, ama Filistin, ama Gazze yüreğimizde yanan bir ateştir" dedi.

"Ben de 6 Ekim Pazar günü ANFİDAB'ın organize ettiği Büyük Filistin Yürüyüşü'nde herhangi bir siyasi kimlik taşımaksızın, bir insan, bir Müslüman, bir Filistin ve Kudüs sevdalısı olarak bulunacağım" diyen Davutoğlu, sözlerini "Hepinizi Büyük Filistin Yürüyüşü'ne davet ediyorum" diyerek noktaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN