Bodrum'da su krizi turizmi felç etti: Tekneler limanda kaldı

Bodrum'da su krizi turizmi felç etti: Tekneler limanda kaldı

Bodrum'da turizmde büyük bir kriz yaşanıyor. Muğla'nın gözde ilçesi Bodrum'da yer alan Halikarnas İskelesi'nin 3 gündür su kesintisi yaşaması nedeniyle, yüzlerce tekne tura çıkamaz hale geldi. Koyları gezmek için teknelere gelen turistler tekne sahipleri ve kaptanlar tarafından bir süre sonra kaldıkları otellere geri gönderildi.

Bodrum'da yaşanan su krizi, turizmi felç etti! Muğla'nın gözde ilçesi Bodrum'da yer alan Halikarnas İskelesi'nde 3 gündür süren su kesintisi nedeniyle yüzlerce tekne tura çıkamaz hale geldi. Bu durum, hem yerli hem de yabancı turistleri mağdur etti.

Sözcü'nün haberine göre, bu sabah erken saatlerden itibaren mavi yolculuğa çıkarak cennet koyları gezmek için teknelere gelen turistler tekne sahipleri ve kaptanlar tarafından bir süre sonra kaldıkları otellere geri gönderildi.

'ÜÇ GÜNDÜR SU DİYE YALVARIYORUZ'

İskelede 10 tane yatı bulunduğunu ve bunların yarısının bugün tura çıkamadığını belirten Angel Yatçılık Turizm Limited Şirketi’nin yönetim kurulu başkanı Enver Kantarmış “Üç gündür su diye belediyeye yalvarıyoruz. 200 teknenin yarısına yakınında su yok, su olmayınca mutfak, tuvalet duş çalışmıyor, turistleri bu ortamda nasıl tura çıkaracağız. Ben 400’e yakın turisti oteline geri gönderdim. Oysaki bu turist tatile gelirken planını yaptı, acentemden biletini altı mavi yolculuğa çıkacaktı. Teknelerde su yok diye turistin planını iptal ettik, bunu dünyaya nasıl anlatırız. Buradan tüm kurumlara belediyeye, kaymakamlığa, Deniz Ticaret Odası'na, Ticaret Odası’na sesleniyorum. Bu susuzluk rezaletini durdurun, tekneler susuz kaldı, turisti dünyaca ünlü adalarımıza koylarımıza götüremiyoruz. Tanıtamıyoruz. Turlarını iptal ettiğimiz turistlerin yüzde 80’ni yabancı. Böyle dünya markası olunur mu” diyerek sert tepki gösterdi.

TURİSTLER OTELLERİNE GERİ GÖNDERİLDİ

Turistik iskelede susuzluğun yanı sıra atık su sorununda hat safhada olduğunu ve pis su atık toplama borularının iskelede olması nedeniyle pis kokular yayıldığını belirten Labebe teknesinin kaptanı Emre Kıral ise “Burada 200 tekne var, her gün binlerce turisti mavi yolculuğa çıkarıyoruz, ancak iskele kaderine terk edildi. Susuzluk krizi başlı başına bir sorun, susuz turizm olur mu, bizden vermedikleri suyun atık su paralarını alıyorlar. Su yok neyin atığını alacaksınız. Elektrik panolar iskelede langur lungur oynuyor, yani tehlike geliyorum diyorum. Böyle giderse çok daha kötü manzaralarla karşı karşıya kalabiliriz, umarım yetkililer sesimizi duyarlar” diye konuştu.

Almanya’nın Berlin kentinden 6 Alman arkadaşı ile tatile gelen bir çocuk annesi şirket yöneticisi 46 yaşındaki Mevhibe Holfmeyer “Alman yönetici arkadaşlarımı Bodrum’a tatile getirdim. Üç günümüzü kaldı, tarihi ören yerleri gezdik. Bugün de mavi yolculuğa çıkacaktık. Tekne kaptanı su olmadığı için turu iptal ettiğini söyleyince ben anlamakta, ayrıca Alman arkadaşlarıma durumu anlatmakta güçlük çektim, şimdi otele dönüyoruz, yarın başka bir tur ile şansımızı deneyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Suları olan tekneler tura çıktı, mavi yolculuğa çıkamayan turistler otellerine dönmek zorunda kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN