Bir günde iki devasa obruk: Tam 100 metre çapında 10 metre derinliğinde

Bir günde iki devasa obruk: Tam 100 metre çapında 10 metre derinliğinde

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Mısırlı Yaylası mevkiindeki bir pancar tarlasında 100 metre çapında ve 10 metre derinliğinde yeni bir obruk oluştu. Obruk, tarlada çalışan işçiler tarafından fark edildi. Görgü tanıkları, obruğun oluşumunu uçak sesi benzeri bir gürültü ile tanımladı. Bölge sakinleri, durumdan endişe duyduklarını ve ne olacağını bilmediklerini ifade etti. Ekmekçi Yaylası'nda da aynı gün 6 metre derinliğinde ve 25 metre çapında başka bir obruk oluşmuştu.

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Mısırlı Yaylası mevkiinde 100 metre çapında ve 10 metre derinliğinde yeni bir obruk oluştu. Pancar tarlasının yanında meydana gelen obruk, tarlada çalışan işçiler tarafından fark edildi. Görgü tanıkları, obruğun oluşumunu bir uçak sesine benzer bir gürültüyle tanımladı. Bölge sakinleri, bu tür doğal olayların artışı karşısında endişe duyduklarını ifade etti.

Konya'da yeni bir obruk oluştu | Tam 100 metre çapında! - 2

YENİ OBRUKLARIN OLUŞUMU KORKU YARATTI

Mısırlı Yaylası köyünden Mehmet Özata, yeni oluşan obruk hakkında şunları söyledi: “Bugün babamla görüştük, koyunları otlatan çoban bir yerin çöktüğünü bildirdi. Geldik, gerçekten büyük bir çöküntü var. Diğer obruklardan çok farklı görünüyor. Durum bu.” Özata, bölgedeki obruk sayısının fazla olduğunu ve Mısırlı civarında 6-7 obruk bulunduğunu belirtti. “Farklı çöküntüler oluyor. Ne olacağını bilmiyoruz, endişeliyiz” şeklinde konuştu.

Konya'da yeni bir obruk oluştu | Tam 100 metre çapında! - 3

GECE SESİ VE ERTESİ GÜN BÜYÜK ÇÖKÜNTÜ: UÇAK SESİ GİBİYDİ

Obruğun meydana geldiği sırada pancar tarlasında çalışan işçi Nasir Ahmet, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Dün gece saat 02.30'da bir ses duydum. Sabah pancar tarlasına geldiğimde büyük bir çöküntü gördüm. Abimi aradım, durumu anlattım ve fotoğraf çektim. Çok korktuk, gece burada motosikletle bile geçmeye korkuyorum. O ses uçak sesi gibiydi, meğer burası çökmüş.”,

Konya'da yeni bir obruk oluştu | Tam 100 metre çapında! - 4

EKMEKÇİ YAYLASI’NDA BİR OBRUK DAHA

Konya'nın Karapınar ilçesinde, Ekmekçi Yaylası'nda da aynı gün 6 metre derinliğinde ve 25 metre çapında başka bir obruk oluştu. Bölgede daha önce de irili ufaklı birçok obruk meydana gelmişti.

Konya'da yeni bir obruk oluştu | Tam 100 metre çapında! - 5

Karapınar ilçesindeki obruklar, bölge halkı arasında büyük bir endişe yaratıyor. Yer altı su hareketleri ve doğal süreçlerle ilgili çeşitli teoriler ortaya atılırken, yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmamış olması halkın kaygısını artırıyor. Uzmanlar, obrukların nedenlerini ve gelecekteki olası etkilerini araştırmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

Konya'da yeni bir obruk oluştu | Tam 100 metre çapında! - 6

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN