Ankara'da ormanlara giriş yasaklandı

Ankara'da ormanlara giriş yasaklandı

Türkiye'nin genelinde sıcak havalar hakim. Ankara Valiliği tarafından alınan karar doğrultusunda, orman yangınlarının önlenmesi amacıyla milli parklar, mesire alanları ve tabiat parkları hariç olmak üzere tüm ormanlık alanlara 15 Haziran 2024 - 30 Eylül 2024 tarihleri arasında giriş yasağı getirildi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan hava sıcaklıkları ve kuraklık, orman yangınları riskini de beraberinde getiriyor. Bu riski önlemek amacıyla birçok ilde ormanlık alanlara giriş yasağı uygulanıyor.

Son olarak Ankara Valiliği de kentteki ormanlık alanlara giriş yasağı getirdiğini duyurdu. Yasak, 15 Haziran 2024 tarihi itibariyle başlamış olup 30 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek.

Yasak kapsamında:

  • Milli parklar, mesire alanları ve tabiat parkları hariç olmak üzere tüm ormanlık alanlara giriş ve buralarda her türlü faaliyet yapmak yasaktır.
  • Kamp yapmak, piknik yapmak, mangal yakmak ve ateş yakmak yasaktır.
  • Ormanlık alanlarda motorlu araç kullanmak yasaktır.

Yasaklara uymayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN