Serhat Akın’a düzenlenen silahlı saldırıda istenen cezalar belli oldu

Serhat Akın’a düzenlenen silahlı saldırıda istenen cezalar belli oldu

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, eski milli futbolcu Serhat Akın'ın silahla yaralanmasına ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Şüpheliler hakkında, tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, eski milli futbolcu Serhat Akın’ın Beykoz’da uğradığı silahlı saldırıya ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. Akın’ın ağır yaralandığı saldırıyla ilgili olarak 7 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede, şüpheliler hakkında ağır hapis cezaları talep ediliyor.

SALDIRI PLANLI VE ORGANİZE OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Soruşturmanın sonunda hazırlanan iddianamede, olayın tasarlanarak kasten öldürmeye teşebbüs suçuna girdiği belirtiliyor. Şüphelilerden E.Ü. ve O.M. hakkında "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, bu suçun azmettiricisi olduğu iddia edilen firari şüpheli H.Ş. hakkında da aynı suçtan 13 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Diğer şüpheliler Y.G, İ.T ve M.A için ise tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüse yardım suçundan 6,5 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Ayrıca, şüpheli O.D'nin hem "tasarlayarak kasten öldürmeye teşebbüs" hem de 6136 Sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet suçlarından 14 yıldan 23 yıla kadar hapis cezası alması gerektiği vurgulandı.

PLANLI BİR SALDIRI

Fezlekede, olayın yurtdışından gelen talimat doğrultusunda planlandığı ve şüphelilerin saldırıdan önce ayrıntılı bir keşif yaptığına dair kamera kayıtlarına ulaşıldığı belirtiliyor. İddianamede, saldırının ayrıntılı şekilde organize edildiği ve şüphelilerin birbirleriyle fikir ve eylem birliği içinde hareket ettikleri ifade ediliyor. Ayrıca, saldırı öncesi yapılan keşif ve saldırı sırasında kullanılan ekipmanlar olayın önceden tasarlandığını ortaya koyuyor.

Akın’ın 3-4 metre yakın mesafeden vurulması ve 3 kurşunun isabet etmesi, saldırının öldürme amaçlı olduğu yönünde değerlendirilmişti. Olay sonrası şüphelilerin kaçışı ve kullanılan silahın niteliği de bu iddiayı güçlendirdi. Adli Tıp Kurumu raporuna göre, Akın'ın yaralanması ciddi kemik kırıklarına neden olmuş ve hayat fonksiyonlarına ağır etki yapmıştı.

AZMETTİRİCİ ŞÜPHELİ H.Ş.’NİN ROLÜ

İddianamede, şüpheli H.Ş’nin saldırının azmettiricisi olduğu öne sürülüyor. H.Ş'nin, bu olay dışında da Kumburgaz’da işlenen bir başka "kasten öldürme" suçundan arandığı belirtiliyor. H.Ş’nin, O.D, O.M ve E.Ü’ye talimat vererek Serhat Akın’a saldırıyı organize ettiği iddia ediliyor. O.D'nin, E.Ü'den aldığı tabancayla Akın’a ateş ettiği, O.M'nin ise motosikletle saldırganın kaçmasına yardımcı olduğu aktarılıyor.

Diğer şüpheliler de olayın planlanmasında ve gizlenmesinde rol oynadıkları için suçlanıyor. Şüpheli E.Ü’nün saldırıdan önce O.M ve O.D ile olay yerinde keşif yaptığı ve saldırıda kullanılan tabanca ile maskeleri temin ettiği ifade ediliyor. İ.T'nin kaçan şüphelilerin saklanmasına yardımcı olduğu, M.A'nın O.D’nin kullandığı kaskı temin ederek gizlilik sağladığı ve Y.G'nin H.Ş'den aldığı 250 bin TL’yi şüphelilere vererek olaya katıldığı iddia ediliyor.

DAVA SÜRECİ BAŞLIYOR

Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul Anadolu 23. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN