Kan grubunuz hastalıkları önceden belirliyor! En dirençli ve hastalığa yatkın kan grubu bakın hangileri çıktı?

Kan grubunuz hastalıkları önceden belirliyor! En dirençli ve hastalığa yatkın kan grubu bakın hangileri çıktı?

Kan grubuna göre hastalıklara yakalanma oranı ve en uzun yaşam oranları paylaşıldı. Bilim insanları tarafından yapılan araştırmaların sonucunda kan grubunuza göre hastalıklar belirlenebiliyor. Peki, en dirençli ve hastalığa yatkın kan grubu hangileri? İşte kan grubu hakkında tüm bilinenler...

Bilim insanları tarafından kan grubu üzerinde yapılan araştırmalar sonuç verdi. Kan grubuna göre, hangi hastalıklara yakalanma oranı daha yüksek ve uzun yaşayan kan grubu paylaşıldı. Uzun süredir yapılan çalışmalar sonuç verdi.

KAN GRUBU SAĞLIĞI ETKİLİYOR

Kan grubu hakkındaki çalışmalar meyve vermeye başladı. Bilim insanlarının araştırmalarına göre, kan grupları ömür uzunluğu üzerinde etkili olurken, İngiltere'deki Warwick Üniversitesi'nde Prof. Dr. Lawrence Young önderliğindeki araştırmaya dair detaylar paylaşıldı. Sonuçlara göre, kan grubu direkt olarak sağlığı etkileyen faktörlerden birisi.

219051.webp

EN RİSKLİ KAN GRUBU

Kan grubu üzerinde yapılan çalıştırmalar değerlendirildiğinde sonuçlar oldukça ilginç oldu. Beyindeki kanın pıhtılaşma riskiyle ilişkilendirilen CTV, çalışmaların sonucunda AB kan grubuna ait kişilerde 5,6 kat daha fazla görüldüğü paylaşıldı. kan grubu 0 olanlarda ise CVT riskinin yarıya kadar düştüğü tespit edildi.

Araştırmalar kapsamında, AB kan grubuna sahip kişilerde kalp rahatsızlığı daha yaygın olduğu görülüyor. Bu yaygınlık yüzde 23 daha fazla olurken, B kan grubu olan kişiler ise 0 kan grubu olanlara göre yüzde 11 daha fazla kalp rahatsızlığı riski taşıyor.

blood-type-testing-concept-1536x1024.webp

BU KAN GRUBUNA SAHİP OLANLAR DAHA UZUN YAŞIYOR

Bilim insanları tarafından paylaşılan araştırmaların sonucunda ise, 0 kan grubuna sahip olanların daha uzun yaşadığı tahmin ediliyor. Bu tahmine sebep olanlar ise, 0 kan grubuna sahip olan kişiler çevresel faktörlere karşı daha dirençli olduğu belirtildi.

Hava kirliliği, çevre kirliliği ve diğer etkenlere karşı daha dirençli olduğu keşfedildi. 0 kan grubuna sahip olan kişilerde kalp rahatsızlıklarına yakalanma riski ve kalp krizi geçirme riskleri de diğer kan gruplarına göre daha düşük.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN