Gençlerde alzheimer ve demans vakaları artıyor

Gençlerde alzheimer ve demans vakaları artıyor

Nöroloji Uzmanı Dr. Ömür Atacan Atasoy, genç yaşlarda Alzheimer ve demans gibi nörolojik hastalıkların artış gösterdiğine dikkat çekti. Atasoy, genetik faktörler, stres, düzensiz beslenme ve çevresel etmenlerin bu artışta önemli rol oynadığını vurgulayarak, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının bu hastalıkların önlenmesinde kritik önem taşıdığını belirtti.

Denizli Özel Egekent Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Ömür Atacan Atasoy, Alzheimer ve demans gibi nörolojik hastalıkların sadece yaşlıları değil, giderek daha genç yaş gruplarını da etkilediği konusunda önemli uyarılarda bulundu. Uzm. Dr. Atasoy, son yıllarda gençler arasında bu hastalıkların görülme sıklığındaki artışın endişe verici olduğunu belirterek, genetik faktörlerin, stresin, düzensiz beslenmenin ve çevresel etmenlerin bu artışta önemli rol oynadığını vurguladı.

'GENÇ YAŞ GRUPLARINDA ALZHEİMER VAKARINDA ARTIŞ GÖZLENİYOR'

Atasoy, "Son yıllarda daha gençler arasında bu hastalıkların artış gösterdiği endişe verici bir gerçektir. Alzheimer, genellikle 65 yas üstü bireylerde başlayan ve hafıza kaybı ile karakterize ilerleyici bir beyin hastalığıdır. Ancak son yıllarda orta yaş ve genç yaş gruplarında Alzheimer vakalarının arttığı gözlenmektedir. Bu durumun başlıca nedenleri arasında genetik faktörler, stres düzensiz beslenme alışkanlıkları ve çevresel etmenler yer almaktadır. Öte yandan demans gençler ve orta yaşlı bireyler arasında sık görülen nörolojik hastalıktır. Bağışıklık sisteminin vücudu yanlışlıkla kendi dokularına saldırması sonucu sinir hücrelerinin zedelenmesine yol açan bu hastalık genç yaşlarda ortaya çıkabilir ve ilerleyici bir seyir gösterebilir. Demans vakalarının gençler arasında artış göstermesinde çevresel faktörler, beslenme alışkanlıkları ve yaşam tarzı etkili olabilmektedir" dedi.

9839467.jpg

'DÜZENLİ EGZERSİZ, STRESTEN UZAK DURMAK, SAĞLIKLI BESLENMEK...'

Uzm. Dr. Atasoy, bu hastalıkların önüne geçebilmek için sağlıklı yaşam alışkanlıklarının benimsenmesi gerektiğini ifade ederek, "Düzenli egzersiz yapmak, stresten uzak durmak, sağlıklı beslenmek ve düzenli sağlık kontrolleri yaptırmak büyük önem taşıyor. Ayrıca, bu hastalıkların erken teşhisi ve tedavisi de nörolojik hastalıkların yaygınlığını azaltmada kritik bir rol oynuyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN