Bunları tüketen yandı! Tütün kadar tehlikeli besinler açıklandı: Kimse bu besinlere hayır diyemiyor

Bunları tüketen yandı! Tütün kadar tehlikeli besinler açıklandı: Kimse bu besinlere hayır diyemiyor

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için dengeli beslenmenin önemi uzmanlar tarafından sık sık vurgulanıyor. Yaz aylarında vücudun su ihtiyacını karşılamak ve dengelemek için beslenme düzeninde yapılması gereken değişiklikler bulunmaktadır. Uzmanlar vücuda tütün kadar zarar veren o besinleri açıkladı. İşte sağlığa zararlı o gıdalar…

İnsan vücudunun her zaman suya ihtiyacı bulunuyor. Sağlıklı bir vücut için düzenli olarak su tüketilmesi gerekmektedir. Sıcak yaz günlerinde vücudu susuz bırakmamak gerektiğini belirten uzmanlar tükettiğimiz gıdalar konusunda da uyarılarda bulunuyor. Günlük hayatta fark etmeden yediğiniz bazı besinler vücudunuzu susuz bırakabiliyor. Yaz aylarında beslenme düzeni değişikliğine işaret eden uzmanlar bu gıdaların tüketilmemesi gerektiğini tavsiye etti. İşte sağlığa zararlı o gıdalar…

UZMAN İSİMDEN UYARI

Beslenme biçiminiz vücut sağlığınızı doğrudan etkilemektedir. Sağlıklı bir vücut için günlük hayatta bol miktarda su ve tüketilmesi gereken belli başlı gıdalar bulunmaktadır. Protein, sebze ve karbonhidrat dengesini mutlaka sağlanmalıdır. Beslenme uzmanı Nick Hird, "Yaz aylarında susuz kalmak, sağlığımıza sandığımızdan daha büyük zararlar verebilir. Lezzetli olduğu için tercih edilen bazı gıdalar, aşırı miktarda tüketildiğinde vücudu susuz bırakabilir'' dedi.

beslenme-diyet.jpg

Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından yapılan araştırma doğrultusunda bol sıvı tüketen yetişkinlerin kalp ve akciğer sağlığı gibi kronik hastalıklara yakalanma riskinin de az olduğu belirtildi. Su içmeyi bırakmayan bireylerin uzun yaşama olasılık bulutlarının daha yüksek olduğu aktarıldı. Yaz aylarında karpuz, çilek, kavun ve şeftali gibi besinlerin tüketilmesi gerektiğini belirten Uzmanlar içerisinde %90 oranında su bulunduğuna dikkat çekti.

BU GIDALARDAN UZAK DURUN

İŞLENMİŞ ETLER

İşlenmiş Et Tüketiminin Zararları – Korayspor Blog

BAHARATLI YİYECEKLER

Baharatlı Yemekler, Baharatlı Yemek Tarifleri - Yemek.co - Yemek.com

TUZLU ATIŞTIRMALIKLAR

Aromsa - Yaratıcı Lezzet Ortağınız

ŞEKERLİ İÇECEKLER

Şekerli içecekler kanser riskini artırıyor | Bilim ve Gelecek

ALKOL

Alkol Bağımlılığı Nedir? - İzmir Psikiyatr

PATATES CİPSİ

Patates Cipsi Tarifi Nasıl Yapılır? Malzemeleri ve Yapımı

KIZARMIŞ YİYECEKLER

Artan Kızarmış Yiyecekleri Dondurmalı Mısınız?

HİNDİ FÜME

Hindi Füme Nedir?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN