İstanbul'da M Çiçeği şüphesi: İl Sağlık Müdürü'nden açıklama

İstanbul'da M Çiçeği şüphesi: İl Sağlık Müdürü'nden açıklama

İstanbul Beyoğlu'nda bir kişi M Çiçeği şüphesiyle gözlem altına alındı. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Kişi sağlık protokollerine uygun olarak gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye nakledilmiştir" denildi.

İstanbul Beyoğlu'nda yabancı uyruklu bir kişinin vücudundaki belirtilerin maymun çiçeği olabileceğinden şüphe duyuldu.

Sağlık ekibi, kişinin bulunduğu yere gitti ve vücudundaki döküntülerden numune aldı. Sonuç negatif çıktı. Hastanın döküntülerinin kullandığı ilaç kaynaklı olduğu tespit edildi.

Açıklama İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldı. Müdürlük, "İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde yabancı uyruklu bir kişinin maymun çiçeği hastalığı taşıdığına dair sosyal medyadan haberler paylaşılmıştır. Kişi sağlık protokollerine uygun olarak gerekli tetkik ve tıbbi incelemeler yapılmak üzere hastaneye nakledilmiştir.

Gerekli inceleme, tetkik ve test sonucu neticesinde kişide maymun çiçeği hastalığı olmadığı tespit edilmiştir.

Bulaşıcı hastalıkların takip ve kontrolünü yapacak gerekli donanım ve kabiliyetlere sahip güçlü sağlık altyapımızın olduğunun bilinmesini, sosyal mecralarda dolaşan kaynağı belirsiz haberlere itibar edilmemesini önemle rica ederiz." denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN