Birnaz Yılmaz Gülnahar: “Medya sektörü, sağlık turizminin mimarları arasında yer alıyor”

Birnaz Yılmaz Gülnahar: “Medya sektörü, sağlık turizminin mimarları arasında yer alıyor”

Kurduğu güçlü prodüksiyonu televizyon programı, belgesel, reklam kampanyası ve dijital içerikler hazırlayarak sağlık sektörü için fırsata dönüştüren Egopro Medya Kurucusu ve Yapımcı Birnaz Yılmaz Gülnahar, medyanın gücünün sağlık sektöründeki rolünü açıkladı.

Son yıllarda sağlık turizminde büyük bir sıçrama yaparak global çapta önemli bir destinasyona dönüşen Türkiye, her yıl dünyanın dört bir yanından milyonlarca kişiyi ağırlamaya devam ediyor. Açıkladığı sayısal bulgularla, ülkemizin yaklaşık 1 milyar insana ve 57 ülkeye hitap eden coğrafi konumunu ortaya koyan Uluslararası Sağlık Hizmetleri’ne göre, sağlık turizminden 2023’te 3 milyar dolar gelir elde eden Türkiye, başarısını katlayarak bu rakamı her geçen yıl artırıyor. Veriler, 2024’ün ikinci çeyreğinde önceki yılın toplam sağlık turisti sayısının yarısına ulaşıldığını gösterirken, 3 milyar doları aşkın gelir elde edildiğine işaret ediyor.

Bu başarının arkasında, diğer ülkelere kıyasla daha uygun fiyatlı hizmetler, deneyimli doktorlar, konaklama ve ulaşım kolaylığı gibi etkenler yer alırken; insanları doğru ve güvenilir kaynaklarla buluşturan medya sektörünün gücü de Türkiye’nin mevcut potansiyelini uluslararası arenada kanıtlamasına aracılık ediyor. 2019’dan bu yana her yıl bin 500 doktoru konuk ederek toplam 650 başarılı projeye imza atan Egopro Medya Kurucusu ve Yapımcı Birnaz Yılmaz Gülnahar, medyanın sağlık turizmine katkısını 360 derece bakış açısıyla incelerken, Esteworld Plastik Cerrahi Sağlık Grubu CEO'su Burak Tuncer de sektörün mevcut dinamiklerini değerlendirdi.

“Medya, sağlık turizminin mimarları arasında yer alıyor”

Egopro Medya Kurucusu ve Yapımcı Birnaz Yılmaz Gülnahar, konuya dair şu açıklamada bulundu: “Türkiye, son yıllarda sağlık turizminde önemli bir merkez haline geldi. Medya ve prodüksiyon hizmetleri ise bu büyüme stratejisinin hayata geçirilmesinde, global çapta tanıtılmasında hayati bir rol oynuyor. Çünkü, özellikle yurt dışında yaşayan hastalar, tedavi süreçlerini ve buna uygun doktorları araştırmak amacıyla bilgi alabilecekleri güvenilir yayınları takip ediyor. Bu noktada medya sektörü, yalnız vatandaşlarımıza değil, farklı ülkelerden sağlık turistlerine de hitap ediyor.”

Medya sektörünün sağlık turizmi için barındırdığı avantajları sıralayan Birnaz Yılmaz Gülnahar, “Medyanın sahip olduğu erişilebilirlik gücünü, sağlık sektörünün ihtiyaç duyduğu farklı konularda televizyon programları, belgeseller, reklam kampanyaları ve dijital içerikler oluşturarak fırsata dönüştürmek mümkün. Potansiyel sağlık turistleri için doktorlar ile çeşitli tedavi seçenekleri sunulabiliyor, sağlık kuruluşları tanıtılabiliyor, tedavi süreçleri ve destinasyonlar hakkında kapsamlı bilgi verilebiliyor. Sağlık turizmi kavramı daha geniş kitlelere ulaştırılabilirken, insanların bu konuya ilgisi artırılıyor” diyerek sözlerine şunları ekledi:

“Bir ülkenin veya sağlık kuruluşunun imajı, medya aracılığıyla şekilleniyor. Olumlu haberler, başarı hikayeleri ve tanıtım kampanyaları, bir destinasyonun sağlık turizmi merkezi algısını güçlendiriyor. Sağlık turizmi hizmetlerinin etkili bir şekilde pazarlanmasını sağlıyor. Medyada yer alan hasta yorumları, başarı hikayeleri ve uzman görüşleri, potansiyel hastalar için önemli bir referans kaynağı oluyor. Ancak, çok önemli bir husus var ki, o da medya şirketlerinin sahip olması gereken kusursuz bir prodüksiyon sistemi. Çünkü medyada inanılırlık ve güven, kaliteli ve yüksek çözünürlüklü video, fotoğraf ve ses gibi unsurlarla sağlanabiliyor. Rekabetin böylesi yoğun olduğu sağlık sektöründe de öne çıkmanın yolu güçlü prodüksiyon ekipmanlarına sahip markalarla işbirliği gerçekleştirmek ve bunu bir kendine yatırım gibi görmekten geçiyor. Egopro Medya olarak biz de 2019’dan bu yana bilgilendirici sağlık programları konusunda Türkiye’de öncü şirketlerden biri olarak faaliyet gösteriyor, ekonomimize dolaylı yoldan katkıda bulunuyoruz.”

“Şu ana kadar 5 bin bölümü aşkın program yaptık, 650 projeye imza attık”

Doğru kullanıldığında, medya ve prodüksiyon hizmetlerinin, sağlık turizmi alanında farkındalık yaratmak ve potansiyel hastaların Türkiye'yi tercih etmelerini sağlamak konusunda büyük bir etki yaratabildiğine dikkat çeken Egopro Medya Kurucusu ve Yapımcı Birnaz Yılmaz Gülnahar,

“Türkiye’nin en çok izlenen ulusal kanallarında yüzlerce bölüm program yaparak ve binlerce doktorla çalışarak sağlık turizminin gelişmesini destekledik. Bu süreçte yapılan tüm prodüksiyonları, sağlık turizmi kapsamında yurt içi ve dışı tanıtımlarda yoğun olarak kullandık. Şu ana kadar 5 bin bölümü aşkın program, reklam ve tanıtım filmi yaptık. 650 başarılı proje gerçekleştirdik. Bu da hizmet verdiğimiz müşterilerimizle ortak bir yolda yürüdüğümüzün bir göstergesi. Öyle ki halen devam eden projelerimizle yılda bin 500 doktoru konuk ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Medya doğru değerlendirilirse, globalde başarı kaçınılmaz”

Esteworld Plastik Cerrahi Sağlık Grubu CEO'su Burak Tuncer konuyu sağlık sektörünün içinden şu şekilde değerlendirdi: “Günümüz toplumunun en önemli iletişim araçlarından biri olan medya, sağlık kuruluşlarının global çapta tanıtılabilmesi, sağlık turistlerinin ülkemiz hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilmesi için kritik bir görev üstleniyor. Özellikle de herhangi bir hastalığa, tedaviye dair merak edilenleri ve bilinmeyenleri, hastalarla paylaşmamızda önemli bir rol oynuyor. Coğrafi sınırları ortadan kaldırarak, hastalara adeta yan yanaymışçasına hitap etmemize olanak tanıyor. Bu yüzden Türkiye’nin sağlık sektöründeki ivmesine katkıda bulunan ve bu gelişimin mimarları arasında yer alan prodüksiyonların doğru şekilde değerlendirildiği takdirde, global çapta başarının da kaçınılmaz olacağına inanıyorum.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN