80 çeşit mineral var diye alıyorduk! Uzman isim en iyi tuzu açıkladı, faydası değil zararı bile varmış

80 çeşit mineral var diye alıyorduk! Uzman isim en iyi tuzu açıkladı, faydası değil zararı bile varmış

Tuz alanında çeşitli araştırmalar yapan Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, tuz için oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Uzman isim, tuzun kalitesini belirlerken saflığının ve temizliğinin önemli kriterler olduğuna dikkati çekti. İşte konuya ilişkin detaylar…

Birçok kişi tuzun içeriğinde bulunan çeşitli mineraller nedeniyle sağlık faydaları sunduğunu düşünüyor. Ancak, Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, tuzun bu mineral zenginliği ile ilgili iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, en önemli kalite kriterinin saflık ve temizlik olduğunu vurguladı.

yeni-proje-7.jpg

TUZUN MİNERAL İÇERİĞİ GERÇEKTEN NE KADAR ZENGİN?

Doç. Dr. Hüdayi Ercoşkun, tuzun içeriğinde 80’den fazla mineral bulunduğu iddialarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Ercoşkun, "Tuzda 25 kadar mineral bulunduğu kabul ediliyor. Ancak, bu minerallerin insan vücudu için gerekli miktarda bulunması pek mümkün değil," dedi. Özellikle kaya tuzunda belirtilen minerallerin çoğunun insan sağlığı açısından risk taşıyabileceğini ifade etti.

yeni-proje-8.jpg

TUZUN KALİTE KRİTERLERİ NELERDİR?

Ercoşkun, tuzun sağlık açısından kalsiyum, demir ya da selenyum gibi önemli mineralleri yeterli miktarda sağlayamayacağını belirtti. "Türkiye'deki kaya tuzlarında magnezyum gibi elementlerin miktarı çok düşüktür. Günlük 5 gram tuz tüketimiyle sağlanan magnezyum miktarı, vücut ihtiyaçlarının çok altında kalıyor," dedi. Bu bağlamda, tuzun kalitesini değerlendirirken en önemli kriterlerin saflık ve temizlik olduğuna dikkat çekti.

yeni-proje-9.jpg

Tuzun mineral zenginliği ile ilgili yaygın yanlış anlamaları aydınlatan Ercoşkun, sağlıklı bir tuz seçimi için uzman görüşlerinin dikkate alınması gerektiğinin altını çizdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN