Mali'de rehin alınan 6 THY personeli kurtuldu

Mali'de rehin alınan 6 THY personeli kurtuldu

Mali'deki otel baskınında rehin alınan 7 THY personelinden 6'sı kurtarıldı. Önce 5 personel ardından 1 personel daha saldırganların elinden kurtuldu.

Mali'deki Radisson Otel'de teröristler tarafından rehin alınan 200'ye yakın kişiden 7'sinin THY çalışanı Türkler olduğu açıklanmıştı. THY, 5 personelin serbest bırakıldığını duyurdu. İlerleyen saatlerde bir THY personeli daha serbest kaldı. Böylece kurtulan THY personeli sayısı 6'ya yükseldi.
 
 
15-11/20/b1.gif

Oteldeki THY personelinin isimleri

Otelde rehin kalan iki personelin pilotlar İsmail Yerli ve Sadık Murat Arat olduğu belirtilmişti. Rehin iki pilottan biri serbest bırakıldı. Oteldeki THY personelinin İsmail Yerli, Sadık Murat Arat, Deniz Kıvrak, Şerife Kavacık, Mehmet Atmaca ve Murat Gündüz olduğu, 7'inci kişinin THY'nin Bomoko temsilcisi öğrenildi.   

Operasyonla kurtuldular

Serbest kalan THY personelinden Deniz Kıvrak, nasıl serbest kaldıkları sorusuna 'Asker ve polis odamıza girerek bizi kurtardı' dedi.

THY'den açıklama

Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Ali Genç, Mali'nin başkenti Bamako'daki Radisson Otel'de kurtulan 5 THY personelinin yanı sıra rehin tutulan 2 personelin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve bu kişilerle iletişim halinde olduklarını bildirdi. 

Ali Genç, yaptığı açıklamada, rehine krizinin başladığı andan itibaren İstanbul'da bir kriz merkezi oluşturduklarını belirtti.

Kurtulan personel büyükelçilikte

Gelişmeleri, Büyükelçilik ve güvenlik birimleriyle iletişim kurarak kriz merkezinden izlediklerini vurgulayan Genç, "Otelde 7 arkadaşımız bulunuyordu. Bunlardan 6'sı kabin ekibi, biri de orada görevli bir arkadaşımız. Bunlardan 5'i kurtuldu. Onlar büyükelçimizle birlikteler. Sağlık durumları da iyi. Diğer 2 arkadaşımızın da sağlık durumlarının iyi olduğunu paylaşabilirim" dedi. 

Kurtulanların Türkiye'ye getirilmesi için gerekli tedbirleri aldıklarını ve bir uçağı hazırda beklettiklerini ifade eden Genç, rehin durumunda bulunan 2 personelle de kontaklarının sürdüğünü ifade etti. 

Genç, THY'nin hedef alınması gibi bir durumun da söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.

Askerler lobiden rehineleri böyle kurtardı:

Davutoğlu: İrtibat halindeyiz

Rehin durumundaki 2 THY personeli hakkındaki sorulara cevap veren Başbakan Davutoğlu, personelin sağlık durumunun iyi olduğunu, iletişim halinde olduklarını söyledi.

AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN