Mali saldırısını hangi örgüt üstlendi? El- Murabitun ne demektir? El- Murabitun kiminle bağlantılı?

Mali saldırısını hangi örgüt üstlendi? El- Murabitun ne demektir? El- Murabitun kiminle bağlantılı?

Mali saldırısını hangi örgüt üstlendi? Mali'de düzenlenen otel baskınını El-Kaide bağlantılı el-Murabitun adlı grubun üstlendiği bildirildi. Peki, El- Murabitun nedir? El- Murabitun ne demektir? El- Murabitun örgütü kiminle bağlantılı? El-Murabitun örgütünün lideri kimdir?

Mali'de düzenlenen otel baskınını el-Kaide bağlantılı el-Murabitun adlı grubun üstlendi. Peki, El- Murabitun nedir? El- Murabitun ne demektir? El- Murabitun örgütü kiminle bağlantılı? El-Murabitun örgütünün lideri kimdir? El-Murabitun'un anlamı ne? El-Murabitun örgütü hakkında detaylar haberimizde...

El- Murabitun örgütü kiminle bağlantılı? 

Reuters, Mali'nin Bamako kentindeki bir otele düzenlenen ve 170 kişinin rehin alındığı eylemi El-Kaide bağlantılı bir grubun üstlendiğini bildirdi. El-Murabitun'un birkaç yıl önce El-Kaide'ye biat ettiği ifade edildi.

El-Murabitun örgütünün lideri kimdir?

Muhtar Belmuhtar'ın lideri olduğu El Murabitun adlı örgüt, internette yaptığı açıklamada El Kaide'nin kolu olduklarını duyurdu. Açıklamada, ABD ’nin Haziran’da Libya’da düzenlediği hava saldırısında öldüğü öne sürülen örgüt lideri Muhtar Belmuhtar’ın da hayatta olduğu ifade edildi. AFP’nin haberine göre, kendilerini El Kaide’nin Batı Afrika kolu olarak tanımlayan örgüt, El Kaide’nin 2011’de öldürülen lideri Usame bin Ladin’in 'Fransa ve müttefiklerine saldırma' talimatına bağlı olduğunu açıkladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN