Harry Potter kitabının ilk baskısı satıldı! Sıfır kilometre araba fiyatında: Bu kitaptan sadece 500 tane var

Harry Potter kitabının ilk baskısı satıldı! Sıfır kilometre araba fiyatında: Bu kitaptan sadece 500 tane var

J.K Rowling tarafından kaleme alınan Harry Potter serisinin ilk baskısı olan kitap satıldı! Kitabın değeri sıfır kilometre araba fiyatı! Bu kitaptan sadece 500 tane var...

J.K. Rowling'in dünya çapında ünlü Harry Potter serisinin ilk kitabı olan "Harry Potter ve Felsefe Taşı"nın ilk baskısı, müzayedede rekor fiyata satıldı. Yayıncıların kitabın satılıp satılmayacağı konusundaki şüpheleri nedeniyle ilk baskıda sadece 500 kopya üretildiği biliniyor.

1 MİLYON 873 BİN TL'YE SATILDI

Kitap, önceki sahibi tarafından yirmi yıl önce Londra'daki bir kitabevinden satın alınmıştı ve müzayedeciler tarafından "mükemmel bir kopya" olarak nitelendirildi. Alt kapağında ve 53. sayfasında yazım hataları bulunan bu nadir eser, müzayede öncesinde 40 bin sterlin (1 milyon 658 bin TL) ile 60 bin sterlin (2 milyon 488 bin TL) arasında bir fiyata alıcı bulacağı tahmin ediliyordu. Kitap, sonunda 45 bin 201 sterline (1 milyon 873 bin TL) satıldı.

harry-potter-2.jpeg

KOLEKSİYONCULARIN GÖZDESİ

Amerikalı bir koleksiyoncu, bu nadir kitabın yanı sıra serinin ikinci kitabının ilk baskısına da sahipti. "Harry Potter ve Sırlar Odası"nın 1998 tarihli ilk baskısı da 7 bin 560 sterline (313 bin 517 TL) alıcı buldu.

Müzayede şirketinin kitap ve el yazmaları müdürü Cathy Marsden ise şu açıklamayı yaptı: "Harry Potter ve Felsefe Taşı'nın ilk baskısı, her koşulda bulunması son derece nadir bir kitaptır. Bu kadar mükemmel durumda olan bir kitap, Harry Potter koleksiyonerlerinin tacında bir mücevher olarak değerlendirilebilir. Kitabın büyük bir kısmının Edinburgh'da yazıldığı göz önüne alındığında, Harry Potter tarihinin bu ilk ve önemli parçasının burada satılması oldukça yerinde."

Marsden, müzayedede elde edilen sonuçların, modern ilk baskıların günümüz piyasasındaki gücünü gösterdiğini belirterek, bu sonuçlardan memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN