CHP Lideri Özel, Edirne Milletvekili Ün’ün istifasını istedi

CHP Lideri Özel, Edirne Milletvekili Ün’ün istifasını istedi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in talimatıyla, Edirne Milletvekili Ediz Ün, yurt dışından kaçak olarak getirilen elektronik sigara skandalı sonrası istifasını istedi. Ün, adli süreç tamamlanana kadar partiye geri dönebileceği belirtildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Milletvekili Ediz Ün'ün yurt dışından kaçak olarak getirilen elektronik sigaralarla ilgili yaşanan skandal sonrası görevinden istifa etmesini talep etmişti. Bu gelişmenin ardından Ediz Ün, CHP Grup Başkanvekilleri ile bir araya gelerek adli sürecin tamamlanana kadar partiden istifa etmeyi talep etti. Partinin yönetimi bu isteği uygun bularak Ün'ün istifasını kabul etti. Ün, adli sürecin sonucuna göre partisine geri dönmeyi planlıyor.

CHP Genel Başkanı Özel'in, ABD ziyaretinin ardından Türkiye'ye döndükten sonra partisinin Edirne Milletvekili Ediz Ün'ü Ankara'ya çağırmıştı.

CHP Grup Başkanvekilleri ile görüşen Ediz Ün'e, aracında ele geçirilen gümrük kaçağı ürünler nedeni ile soruşturma sürecinin tamamlanana ve hukuki olarak açıklığa kavuşana dek partisinden istifa etmesi gerektiği iletildi.

Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bugün bir araya geldi. Görüşme sonrası Ediz Ün istifasını istedi. Hemen ardından CHP'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden durum ile ilgili yeni gelişme duyurusu yapıldı. Yapılan açıklamaya göre,

"Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel’in talimatıyla geçtiğimiz hafta kamuoyuna yansıyan olaya ilişkin olarak Edirne Milletvekilimiz Ediz Ün, Grup Başkanvekillerimiz ile bugün bir araya gelmiştir. Yapılan görüşmede Sn. Ün, adli süreç tamamlanana kadar partimizden istifa etmeyi talep etmiş, bu talebi uygun görülmüştür. Sn. Ün, adli sürecin sonucuna göre partimize geri dönecektir."

NE OLMUŞTU?

Edirne'de CHP Milletvekili Ediz Ün’e ait araçta çok sayıda gümrük kaçağı elektronik sigara aparatı ele geçirilmişti.

Ün, söz konusu olaya ilişkin suç duyurusunda bulunacağını açıklamıştı. Ardından Ün'ün olay gecesi direksiyon başında olduğu görüntüler ortaya çıkmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN