Bakan Fidan: İsrail savaşın bölgeye yayılmasını istiyor

Bakan Fidan: İsrail savaşın bölgeye yayılmasını istiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, "Görünen o ki savaşın bölgeye yayılması konusunda İsrail'de, Netanyahu'da bir arzu var" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Kurulu'ndaki etkili konuşmalarının ardından gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Fidan, İsrail'in savaşın yayılmasını arzuladığını vurgulayarak, uluslararası sistemin etkisiz kaldığını ifade etti.

'ABD'NİN SİYASETİNDE SİYONİZM KÖK SALIYOR'

Bakan Fidan, “Gazze meselesi bir turnusol kağıdı görevi gördü. BM sisteminin çalışmadığı ortada.” diyerek, bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının gerekliliğini vurguladı. Ayrıca, ABD'nin bu süreçteki rolüne dikkat çekerek, “İşgalin kendisi unutturulmuş, zulmün kendisi unutturulmuş.” dedi.

İsrail'in stratejileri hakkında endişelerini dile getiren Fidan, “Görünüyor ki savaşın bölgeye yayılması konusunda Netanyahu'da bir arzu var.” ifadesini kullandı. Hizbullah’a yönelik operasyonların arttığını belirten Fidan, bu saldırıların uzun zamandır hazırlandığını öne sürdü.

Fidan, ABD'nin İsrail’e olan desteği konusunda da eleştirilerde bulundu. “ABD'nin bütün gücünün İsrail'in emrinde olması rahatsızlık verici.” diyen Fidan, bu durumun Amerikan siyasetinde siyonizmin kök salması ile ilişkili olduğunu ifade etti.

F-35 SÜRECİ İLE İLGİLİ SOMUT ADIMLAR BEKLENİYOR

Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından, bölgesel konuların ele alındığını aktardı. F-35 sürecinde ise ABD'den somut adımlar beklediklerini belirtti.

BRICS VE TÜRKİYE'NİN ROLÜ

BRICS’i bir potansiyel olarak değerlendiren Fidan, Türkiye’nin doğu-batı ekseninde sıkışmadığını vurguladı. “Türkiye güçlü ve dirayetli bir ülke.” diyerek, bölgedeki yapıcı ilişkilerin önemine dikkat çekti.

SOMALİ ETİYOPYA KRİZİ

Fidan, Türkiye’nin Afrika ülkelerine yardım desteğini sürdürdüğünü ve Etiyopya ile Somali arasında arabuluculuk yaptıklarını ifade etti. “Ben inanıyorum ki yakın zamanda bir sonuca ulaşacağız.” dedi.

Son olarak, Dışişleri Bakanlığının son bir yıl içerisinde ciddi reformlar geçirdiğini belirten Fidan, Türkiye'nin diplomatik ağının giderek büyüdüğünü kaydetti. “Oluşturulan mekanizmayla meseleleri bulunduğu yerde çözüyoruz.” diyerek, gelecekteki hedeflerine dair umutlu mesajlar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN