Kötü haberi Zafer Algöz verdi: Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Kötü haberi Zafer Algöz verdi: Ünlü oyuncu hayatını kaybetti

Kötü haber Zafer Algöz’den geldi! Türk tiyatro ve sinemasının önemli isimlerinden olan oyuncu hayatını kaybetti...

Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden, oyuncu Şener Kökkaya, 82 yaşında hayatını kaybetti. Kökkaya’nın vefatını meslektaşı ve yakın arkadaşı Zafer Algöz duyurdu.

Algöz, acı haberi X hesabı üzerinden şu ifadelerle verdi: "Sevgili oyuncu dostumuz Şener Kökkaya da veda etti. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun"

ŞENER KÖKKAYA KİMDİR?

Hayatı boyunca birçok projede yer alan Kökkaya, özellikle tiyatro sahnesindeki etkileyici oyunculuğuyla hafızalarda yer etti.

Şener Kökkaya, 1957 yılında Eskişehir'de amatör tiyatro ile oyunculuk kariyerine adım attı. Eskişehir Oda Tiyatrosu ve Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu’nda birçok oyunda rol aldı. Devlet Tiyatroları'nda konuk oyuncu olarak çalıştıktan sonra, 1966 yılında Pendik Tiyatrosu’nu kurarak oyunculuk kariyerini pekiştirdi. Bir yıl sonra Ankara Sanat Tiyatrosu'na katıldı ve 1982 yılına kadar burada oyunculuk ve sahne amirliği görevlerinde bulundu.

1970’li yıllarda TRT’de haber saati öncesinde yayınlanan ve Savaş Yurttaş ile sunduğu "5 Dakika" programıyla geniş kitlelerce tanındı. Ayrıca, 'Hamdi Ortadirek' başlıklı müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Akrep Nalan ile aynı sahneyi paylaştı.

1986 yılında sağlık sorunları nedeniyle İzmir'e yerleşerek İzmir Sanat Tiyatrosu’nu kurdu. Üç yıl boyunca Ankara Sanat Evi’nde yönetmenlik ve oyunculuk yaptıktan sonra, İzmir’de tiyatro çalışmalarına devam etti. Şener Kökkaya, şiir ve oyun senaryoları yazma yeteneğiyle de tanındı.

Kökkaya’nın kariyeri sadece tiyatro ile sınırlı kalmadı. Kamera karşısında da yer aldı ve 'Organize İşler', 'Vizontele' ve 'Vizontele Tuuba' gibi popüler filmlerde rol aldı. Denizli Belediyesi Konservatuvarı’nda iki yıl oyunculuk dersi veren sanatçı, ayrıca Ankara Ekin Tiyatrosu'nun ardından Adana Devlet Tiyatrosu'nda da çalıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN