Kabızlık sorununun çözümü meğer yol kenarındaymış! Doğal iyileştirici ve besleyici

Kabızlık sorununun çözümü meğer yol kenarındaymış! Doğal iyileştirici ve besleyici

Son dönemde sağlığa faydalarıyla adı sıkça duyulan yabani pazı, kabızlık sorununu çözdüğü için kabızlık otu olarak biliniyor. İşte, yabani pazının sağlığa faydaları...

Kabızlık otu olarak bilinen yabani pazı (evelik otu), yüksek antioksidan içeriğiyle bilinir. Antioksidanlar, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak hücresel hasarı azaltmaya yardımcı olur. Bu da yaşlanma belirtilerini azaltabilir ve çeşitli hastalıkların önlenmesine yardımcı olabilir.

Yabani pazı, karabuğdaygiller familyasına ait, dere kenarları ve nemli çayırlarda doğal olarak yetişen bir bitki. Kuzukulağına benzer bir tür olan labada, Türkiye'de yaklaşık 25 farklı türü ile bulunur.

OdaTV'de yer alan habere göre, haziran ile eylül ayları arasında açan yeşilimsi küçük çiçekleriyle tanınır. Bitkinin boyu 50 santimetre ile 2 metre arasında değişebilir ve tohumlarıyla ürer.

YABANİ PAZI NEYE İYİ GELİR?

* Kan ve bağırsak temizleyici etkisi var

* İştahı artırır

* Yaprakları güçlendirici ve tonik etkiye sahip

* Deri hastalıklarına karşı faydalı

* Lif bakımından zengin. Lif, sindirim sağlığını destekler ve sindirim sisteminin düzgün çalışmasına yardımcı olur.

* Tokluk hissi verir, böylece kilo kontrolüne yardımcı olabilir.

YABANİ PAZININ FAYDALARI

VİTAMİN DEPOSU

Yabani pazı, pek çok vitamin ve mineral kaynağıdır. Özellikle A, C, K vitaminleri ile demir, potasyum, kalsiyum gibi mineralleri içerir. Bu besin ögeleri vücudun genel sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir.

KAN ŞEKERİNİ DENGELİYOR

Yabani pazı, kan şekerini dengelemede yardımcı olabilecek düşük glisemik indeksi ile dikkat çeker.

Bu özelliğiyle diyabet yönetiminde ve sağlıklı kan şekeri seviyelerinin korunmasında etkili olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN