Dünyadaki en tehlikeli 7 hayvanı görünce nutkunuz tutulacak

Dünyadaki en tehlikeli 7 hayvanı görünce nutkunuz tutulacak

Hayvanları hiç şüphesiz hepimiz çok seviyoruz. Dünyanın her yerinde birçok hayvan türü vardır. Bazıları zararlı bazıları zararsız. Haberimizde sizler için dünyanın en tehlikeli 7 hayvanına yer verdik...

Hayvanat bahçesindeki maymunları izlemekten sokaktaki hayran hayran giden kelebeklere kadar. Hayvanlardan kolay kolay korkmayız. Yine de karşılaşmamayı tercih edeceğiniz bazı hayvanlar var, çünkü bunlar çabucak ters gidebilir. Dünyanın en tehlikeli hayvanları için okumaya devam edin.

ul9omjiyyjkbimqd-637248830648601835.jpg

1. KÖPEK BALIKLARI

Köpek balıkları filmini izledikten sonra hepimiz tekrar derin denizlere dalmaktan korktuk. Farkına bile varmadan bir köpekbalığına rastlıyorsunuz ve muhtemelen bu karşılaşmadan hoşlanmayacaksınız… Ancak ara sıra haberlerde duysak da, köpekbalığı saldırılarından her yıl “sadece” altı insan ölüyor. Aksine, diğer hayvanlar çok daha korkutucu….

kurt-shutterstock-16-9-1640439058-16-9-1644220819.jpg

2. KURTLAR

Kurtlar insanlardan pek korkmazlar. Aksine onlardan kaçınırlar. Ancak bazen kuduz, korku ve hatta kurbanların provokasyonu nedeniyle kurtlar aniden saldırabilir. Bu durumda özellikle çiftlik hayvanları zarar görür.

dangerousanimals5.jpg

3. DENİZANASI

Birçok insan için büyük bir korku denizanası tarafından sokulmaktır. Özellikle Pasifik Deniz Isırganlarının sokması inanılmaz derecede acı verici olabilir. Neyse ki insanlar için bu sokma nadiren ölümcüldür. Ancak kutu denizanası gibi diğer türlerden de sokmalar vardır. Bunlar esas olarak Hint-Pasifik bölgesinde ve kuzey Avustralya'da bulunur.

1647346195615333100.jpg

4. ARILAR

Arılar, eşekarısı ve diğer uçan böcekler, en ölümcül hayvanlar arasındadır. Henüz paniğe kapılmanıza gerek yok, çünkü bu ölümler genellikle insanlar bu sokmalara alerjisi olduğunda ve anafilaktik şok yaşadığında meydana gelir.

dangerousanimals6.jpg

5. SUAYGIRLARI

İlk bakışta, suaygırları bir sineğe zarar veriyor gibi görünmüyor, ancak hiçbir şey gerçeğin ötesinde olamaz. Aslında, su aygırlarının çok agresif olduğu bilinmektedir. Ancak, bu mutlaka her zaman böyle değildir. Genellikle kendilerini tehdit altında hissettiklerinde olur. Böyle bir durumda küçük bir tekneyi çok kolay alabora edebilir ve içindekileri öldürebilirler.

61a17048cf0d13a7f6b92f5c.webp

6. YILANLAR

Farklı türde yılanlarınız var, ancak en tehlikelisi barba amarilla olarak da bilinen her iki yılan yılanıdır. Bu yılan, dünyadaki herhangi bir yılanın en ölümcül zehirlerinden birine sahiptir. Yılda 60.000'den fazla vaka ile yılandan uzak durmak en iyisidir.

dangerousanimals7.jpg

7. KÖPEKLER

Evet gerçekten de en sevdiğiniz evcil hayvanınız da çok tehlikeli olabilir. Küçük bir sorumluluk reddi, bunun tüm köpekler için geçerli olmadığıdır. Örneğin, bu yavrular bir sineği incitmez. Ancak bir köpek saldırgansa veya tehdit altındaysa, hızla ısırmaya başlayabilir. İşte o zaman ağızdan uzak durmak istersiniz bize güvenin!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN