Zeytinciler hasadını bırakıyor! Bu kez parası olan da alamayacak: Fiyatlar düşünce tepki gösterdiler

Zeytinciler hasadını bırakıyor! Bu kez parası olan da alamayacak: Fiyatlar düşünce tepki gösterdiler

Hep yükselmesine alışkın olduğumuz zeytinyağı fiyatları son zamanlarda şaşırtıcı bir şekilde düşüşe geçti. Bu düşüş tüketicinin yüzünü güldürürken üreticinin ise beklentilerini karşılamadı. Hal böyle olunca üreticilerin hasadı bırakması durumu gündeme geldi…

Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı denilince akla ilk gelen böle Aydın oluyor. Son zamanlarda dünyada yaşanan olaylar ve ihracat kısıtlamalarından dolayı zeytinyağı fiyatlarında gözle görülür bir düşüşün yaşanması ise dikkat çekiyor.

Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, geçtiğimiz sezon Türkiye ile dünyada etkili olan kuraklıktan dolayı zeytinyağı fiyatlarında önemli yükselişler olduğuna dikkat çekerek, TARİŞ tarafından açıklanan 285 liralık fiyatın piyasada ortalama 250 liraya kadar gerilediğini söyledi. Ayrıca Kendirlioğlu, dünya piyasasındaki zeytinyağı fiyatlarının düşmesinin de bu düşüşte etkisi olduğuna dikkat çekti.

zeytin-uretimi-1.jpg

ÜRETİCİLER HASADI DURDURABİLİR

Zeytinyağı fiyatlarının gerçek değerini yansıtmadığını vurgulayan Kendirlioğlu, yüksek girdi maliyetlerinden dolayı üreticilerin kazanç sağlayamayacağını ve zeytin hasadını durdurabileceklerini söyledi. Aynı zamanda, dökme zeytinyağı ihracatındaki yasağın kaldırılması gerektiğini savunan Kendirlioğlu, ambalajlı ürünleri teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayarak, yeni zeytin sezonunun önceki yıllara benzer şekilde ilerlemesini beklediklerini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN