Yıldız Holding’den dijital dönüşüm adımı: Yapay Zeka Akademisi hayata geçti

Yıldız Holding’den dijital dönüşüm adımı: Yapay Zeka Akademisi hayata geçti

Yıldız Holding, dijital dönüşüm stratejisi kapsamında çalışanlarını geleceğin teknolojilerine hazırlamak için Yapay Zeka Akademisi’ni başlattı.

Yıldız Holding, “İnsana Yatırım” yaklaşımıyla çalışanlarını dijital dönüşüme hazırlamak ve yapay zeka teknolojileri konusunda donanım kazandırmak amacıyla Yapay Zeka Akademisi’ni (AI Academy) hayata geçirdi. Çalışanların yeni yetkinlikler edinerek iş süreçlerini iyileştirmelerini hedefleyen bu özel program, Yıldız Holding’in Çamlıca Kampüsü’nde verilecek derslerle başlayacak. Akademi, yapay zekanın günlük hayattaki etkilerinden gelişmiş uygulamalara kadar geniş bir yelpazede eğitimler sunarak çalışanları geleceğe taşıyacak.

YAPAY ZEKAYA UYUM

Geleceğe Hazırlık Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve CEO’su Mehmet Tütüncü, yapay zeka teknolojilerinin iş dünyasında hızla önem kazandığını belirterek, bu akademi ile çalışanların yetkinliklerinin artırılmasının sürdürülebilir başarı için kritik olduğunu vurguladı. "İşin Geleceği" kapsamında yapılan bu hamlenin, çalışanların dijitalleşen dünyada rekabet avantajını artıracağını söyleyen Tütüncü, "Sürdürülebilir başarı için en önemli unsur, insan kaynağımızdır. Bu doğrultuda, çalışanlarımızın yapay zeka teknolojilerine uyum sağlaması için önemli bir adım attık." dedi.

HEDEF: VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK

Yapay Zeka Akademisi, Holding bünyesinde daha önce başlatılan Analitik Akademi’nin devamı niteliğinde olup, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan “Yerinde Ar-Ge Merkezi” statüsü alan Yıldız Tech ekibi tarafından yönetilecek. Bu kapsamlı programda, yapay zeka teknolojilerinin temellerinden sektör uygulamalarına kadar birçok başlık yer alacak. Eğitimler sonunda katılımcıların iş süreçlerinde yapay zeka uygulamalarını entegre ederek verimliliği artırmaları hedefleniyor.

ÇALIŞANLAR İÇİN YENİ BİR DÖNEM

Mehmet Tütüncü, çalışanlarının yetkinliklerine yatırım yapmanın sadece bir tercih değil, bir zorunluluk haline geldiğini ifade ederek, "Bugün iş dünyasında paradigma değişiklikleri yaşanıyor ve yapay zekanın rolü her geçen gün artıyor. Bu akademiyle, çalışanlarımızın iş süreçlerine yenilikçi teknolojileri entegre etmelerine katkı sağlayacak ve onları geleceğe daha hazırlıklı hale getireceğiz." dedi.

Yıldız Holding’in başlattığı Yapay Zeka Akademisi, Holding çalışanlarını geleceğin teknolojilerine hazırlarken, iş dünyasında dönüşümün öncüsü olmayı hedefliyor. Program kapsamında çalışanlar, yapay zekanın temellerini öğrenerek bu alanda uzmanlaşma fırsatı bulacaklar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN