Yapay zeka 2024’un cezbedici ülkesini açıkladı! Ne İngiltere ne Fransa ne Almanya… Akın edecekler

Yapay zeka 2024’un cezbedici ülkesini açıkladı! Ne İngiltere ne Fransa ne Almanya… Akın edecekler

Mabrian seyahat analiz platformunun topladığı verilere göre, Avrupalı turistlerin kültürel etkinlikler ve deneyim odaklı tatillere olan ilgisi giderek artıyor. Yapay zeka, 2023 yılının ocak ve ekim ayları arasında sosyal medyada seyahatle ilgili trendleri değerlendirdi ve doğa temelli tatillere olan rağbetin yükseldiğini gözlemledi. Bu analizler, Avrupa’da hangi ülkelerin turistler için cazibe merkezi olabileceğini ortaya koydu.

Yapay zeka, turizmle ilgili 380 milyonu aşkın online sohbeti inceleyerek insanların seyahat tercihlerini anlamaya çalıştı. Elde edilen veriler, deneyimsel seyahatlerin ve özellikle doğa ve gastronomi turizminin 2019’dan itibaren yüzde 8 oranında bir artış gösterdiğini belirtti. Bununla birlikte, kültür turizmi, Avrupa’ya gelen ziyaretçiler için hala en önemli motivasyon kaynağı olmayı sürdürüyor.

2024’TE EN ÇOK ZİYARET EDİLECEK AVRUPA ÜLKELERİ

img-1500.jpeg

Yapay zeka analizlerine göre, İtalya’nın dört cazip destinasyonuyla en çok ilgi görecek ülke olacağı öngörülüyor. Kültür, doğa ve mutfak sanatlarının eşsiz birleşimiyle Piedmont bölgesi, ülkenin en gözde yerlerinden biri olacak. Alba’da düzenlenen yıllık beyaz trüf festivalinden, Via Lattea’nın karla kaplı pistlerine, Langhe’nin bağlarından Maggiore Gölü’nün kristal sularına kadar İtalya’nın kuzeybatısı, deneyim arayan gezginler için sayısız etkinlik fırsatı sunuyor. Torino Uluslararası Havaalanı ise global ziyaretçilere ülkeye rahat bir ulaşım sağlıyor.

AVRUPA’DA DİKKAT ÇEKECEK DİĞER YERLER

Fransa’nın Nouvelle-Aquitaine bölgesi, şarap, mutfak kültürü ve doğal güzellikleriyle ikinci sırada yer alıyor. İstiridyeleri ve Bordeaux şaraplarıyla tanınan güneybatı bölgesi, Pireneler’deki yürüyüş ve kayak imkanlarıyla da öne çıkıyor.

İngiltere’nin doğusu ise kültür ve doğa arasındaki dengesiyle üçüncü sırayı kapıyor. Cambridge’in ünlü müzelerinden Norfolk Broads’un sakin sularına kadar birçok turistik cazibe merkezi, başkent Londra’daki uluslararası havaalanlarından kolaylıkla erişilebilir durumda.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN