TÜRSAB'dan Orta Doğu ülkelerinden gelen turistlere yönelik saldırılara sert tepki

TÜRSAB'dan Orta Doğu ülkelerinden gelen turistlere yönelik saldırılara sert tepki

TÜRSAB, İstanbul'da Orta Doğu ülkelerinden gelen turistlere yönelik saldırıyı kınadı. Birlik, Anadolu misafirperverliğine gölge düşüren bu tür çirkin davranışların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği), geçtiğimiz günlerde İstanbul'da Orta Doğu ülkelerinden gelen turistlere yönelik gerçekleşen saldırıyı kınadı. Birlik, ülkemize gelen turist sayısını ve niteliğini artırmak için çalışan seyahat acentalarının bu tür çirkin olaylarla karşı karşıya kalmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

ANADOLU MİSAFİRPERVERLİĞİNE GÖLGE DÜŞÜREN DAVRANIŞLAR

TÜRSAB tarafından yapılan açıklamada, Anadolu kültürü ile bağdaşmayan, tüm dünyaca bilinen ve takdir edilen misafirperverliğimize gölge düşüren bu tür saldırıların asla kabul edilemeyeceği vurgulandı. Açıklamada, "Bu tür çirkin saldırıların cezasız kalmaması gerektiğine inanıyoruz" denildi.

TURİZM SEKTÖRÜNDE DERİN ÜZÜNTÜ

Özellikle son dönemde Orta Doğu ülkelerinden gelen misafirlere yönelik tavır ve söylemlerin, turizm sektör temsilcilerini derinden üzdüğünü belirten TÜRSAB, bu durumun barış ve kardeşlik tesis eden sektörün temel prensiplerine aykırı olduğunu ifade etti. Birlik, farklı kültürlerden insanların karşı karşıya getirilmesi ve tehdit edilmesinin, her 100 turistten yaklaşık 90'ının ülkemize gelmesini sağlayan seyahat acentalarını ciddi şekilde kaygılandırdığını dile getirdi.

MİSAFİRLERİMİZE GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİ

TÜRSAB, açıklamasının sonunda ülkemize gelen her misafirin, milliyeti fark etmeksizin çok değerli olduğunu vurguladı. Birlik, benzer olayların bir daha yaşanmamasını temenni ederken, saldırıya maruz kalan misafirlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN