TÜRKSAT 6A için geri sayım başladı

TÜRKSAT 6A için geri sayım başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, TÜRKSAT 6A Uydusu’nun 8 Temmuz’u 9 Temmuz’a bağlayacak gece yörüngesine gönderileceğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri'ne nakli sonrası standart testlerden geçen Türksat 6A uydusu, Temmuz ayının ikinci haftasında uzaya fırlatılacak. SpaceX'in Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'nda son testleri tamamlayan uydunun fırlatma tarihi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından duyuruldu.

9 TEMMUZ'DA GÖNDERİLECEK

Türksat 6A, yüzde 81'in üzerinde yerlilik oranına sahip bir yerli ve milli proje olarak geliştirildi. Bakan Uraloğlu, "Türkiye saatiyle 8 Temmuz'u 9 Temmuz'a bağlayan gece saat 00.20'de Türksat 6A uydusunu yörüngesine göndereceğiz" açıklamasında bulundu.

Türksat 6A'nın Falcon 9 roketiyle yörüngeye fırlatılması, Türkiye'nin iletişim altyapısını güçlendirecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Uydu, geniş bant internet, mobil iletişim, televizyon yayıncılığı ve diğer iletişim hizmetlerini Türkiye'nin ve çevre bölgelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak sunacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN