Türkiye'nin ünlü firması satılıyor! Bu kez yeni sahipleri Araplar değil, teknoloji devi Hepsiburada'yı satın aldı

Türkiye'nin ünlü firması  satılıyor! Bu kez yeni sahipleri Araplar değil, teknoloji devi Hepsiburada'yı satın aldı

Türkiye'de herkesin en az bir kez alışveriş yaptığı ünlü e-ticaret sitesi Hepsiburada artık o ülkenin bünyesinde hizmet verecek. Yeni sahipleri ne Araplar ne de Almanlar oluyor. Ünlü teknoloji devi Hepsiburada'yı kendi bünyesine kattı. İşte tüm detaylar…

Türkiye'nin dev e-ticaret platformu Hepsiburada çoğunluk hissesini 1,13 milyar dolara Kazakistan'ın teknoloji devi Kapsi’ye sattı. İki taraf karşılıklı anlaşma imzalarken Kapsi’nin ödemeyi 2 taksit şeklinde yapacağı belirtildi. İstanbul merkezli Türk e-ticaret sitesi Hepsiburada yeni sahiplerine kavuşuyor. İşte tüm detaylar…

HİSSELERİ SATIN ALINDI

Hepsiburada'nın sermayesinin %65,4'üne karşılık gelen A ve B sınıfı hisselerin satın alınması için Doğan ailesi üyeleri ile imzalanan anlaşma ile birlikte hepsi burada'nın hisse çoğunluğu Kazakistanlı teknoloji devi Kapsi bünyesine geçti. Şirketin, 1,13 milyar doların 600 milyon dolarına kapanışında 526,9 milyon dolarını ise kapanışın ardından 6 ay içerisinde ödeyeceği belirtildi.

Hepsiburada satılıyor! İşte, ünlü alışveriş sitesinin yeni sahibi...

Hisseleri 2,2 dolardan kapanan Hepsiburada'nın piyasa değerinin LSEG verileri doğrultusunda 707 milyon dolar seviyesinde olduğu aktarıldı. Satışta ortaya çıkan değerleme doğrultusunda 1,7 milyar dolarla piyasa değerinin yaklaşık 2,5 katına ulaşıldığı bildirildi.

KENDİ MARKALARINI SÜRDÜRECEKLER

Kaspi CEO’su Mikheil Lomtadze anlaşma için "Kazakistan ve Türkiye'deki KOBİ'lerin ve girişimcilerin, ülkelerimiz arasındaki yeni fırsatlardan faydalanacağına inanıyoruz. Her iki şirket de kendi markalarını ve organizasyon yapılarını sürdürecek" ifadelerini kullandı.

Hepsiburada satılıyor: Resmi açıklama da geldi | Ekonomi

Hepsiburada'nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan "Hepsiburada, Kazakistan'ın en büyük grubu Kaspi ile heyecan verici bir geleceğe adım atıyor. Hepsiburada gibi NASDAQ’ta işlem gören ve müşterilerinin hayatlarını yenilikçi çözümlerle iyileştirmeyi hedefleyen Kaspi, Hepsiburada’nın tüm potansiyelini ortaya çıkarabilecek en uygun ortak olarak öne çıkmaktadır" açıklamalarında bulundu.

KAZAKİSTAN'IN EN POPÜLERİ OLDU

2023 yılında toplam 14 milyon aktif mobil kullanıcısı ile Kazakistan'ın en popüler mobil uygulaması Kaspi'nin SuperApp uygulaması oldu. 2023'te 580.000 ticari ortağıyla Kazakistan'daki işletmelerin ve girişimcilerin tercih ettiği dijital ortak olan SuperApp ülkenin en çok tercih edilenleri arasında yer alıyor.

Hepsiburada' Kazaklara satılıyor - Turkish Post

2000 yılında kurulan Hepsiburada ise 101.000 iş ortağı ve 12 milyon aktif müşteriye ulaşmasının ardından 2023 Mahalle yılında Yaklaşık 4 milyar dolar satış hacmine ulaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN