Giden almadan gelmiyor, önünde uzun kuyruklar oluşuyor! Guinness Rekorlar Kitabı bile lezzete hayır diyemedi

Giden almadan gelmiyor, önünde uzun kuyruklar oluşuyor! Guinness Rekorlar Kitabı bile lezzete hayır diyemedi

Türkiye'nin vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor o şehre giden almadan dönemiyor. Türkiye'nin meşhur lezzetine Guinness Rekorlar Kitabı bile hayır diyemedi. 114 metre 70 cm uzunluğu ile tüm rekorlar alt üst oldu.

Türkiye’nin gastronomi merkezi Afyonkarahisar, bu yıl altıncısı düzenlenen GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali’nde tarihi bir başarıya imza attı. Festivalde, Afyon Lokumu tam 114 metre 70 santim uzunluğunda yapılarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeye hak kazandı.

40 ÜLKE KATILDI

Afyon Valiliği, Afyon Belediyesi ve Afyon Profesyonel Aşçılar Derneği tarafından organize edilen festival, 40 ülkeden katılımcının yer aldığı uluslararası bir etkinlik haline geldi. Renkli bir kortej yürüyüşüyle başlayan festival, bando eşliğinde Tarihi Uzun Çarşı’da Afyon Lokumu yapımına ev sahipliği yaptı. Bu yıl Cumhuriyet’in 101. yılına özel olarak hazırlanan lokum, şehrin gastronomik kimliğini güçlendirdi.

GastroAfyon Turizm ve Lezzet Festivali: 114 metrelik lokum Guinness'e girdi - Gezelim

Guinness World Records Denetmeni Şeyda Subaşı Gemici’nin de katıldığı etkinlikte, Afyonkarahisar’ın lokum ustaları, devasa lokumu özenle hazırladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaş ve Belediye Başkanı Burcu Köksal, bu tarihi ana tanıklık etti. Rekor belgesi havaya kaldırılarak coşkuyla kutlandı.

HERKES ÖNÜNDE KUYRUK OLUŞTURDU

GastroAfyon Festivali süresince, Afyonkarahisar mutfağının eşsiz lezzetleri sergilendi. Yerli ve yabancı konuklar, yemek ikramları için uzun kuyruklar oluşturdu. Afyon sucuğu, dönerler ve meşhur Afyon patatesleri gibi lezzetler festivalin gözdesi oldu. Ayrıca, profesyonel aşçılar, farklı bölgelerinin yemeklerini tanıtma fırsatı buldu.

Meşhur Afyon Lokumu 'Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi

Aile ve Sosyal İşler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Afyonkarahisar artık bir dünya markası. Lokum ustalarımıza teşekkür ediyorum,” dedi. Afyon Valisi Kübra Güran Yiğitbaş, “Bu başarı, şehrimizin gastronomi alanındaki kimliğini pekiştirdi. Kültürümüzü, lezzetlerimizi ve tarihimizin tanıtımı için gayret ediyoruz,” ifadelerini kullandı.

Afyon Lokumu’nun bu rekor başarısı, sadece yerel bir lezzet değil, aynı zamanda uluslararası alanda tanıtım fırsatı yaratarak, Afyonkarahisar’ı gastronomi dünyasında daha da görünür kılmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN