Kamala Harris, ABD’nin İsrail’e desteğini protesto eden gence hak verdi: Gazze’de soykırım bir gerçek

Başkanlık seçimlerine günler kalan ABD’de Demokrat kanadın adayı Harris, seçim çalışmaları için katıldığı bir etkinlikte protestoya maruz kaldı. Bir kişinin “Filistin’de soykırım var” diye bağırmasının üzerine Harris, “Bahsettiğiniz şey gerçek” diyerek soykırımı ilk kez kabul etti.

ABD Başkan Yardımcısı ve 5 Kasım’da gerçekleştirilecek başkanlık seçiminde Demokratların adayı olan Kamala Harris’in, Wisconsin eyaletinde bulunan Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi'nde yaptığı seçim çalışmasında konuşma yaparken sözü kesildi.

‘VAHŞETE MİLYONLARCA DOLAR YATIRIYORSUNUZ’

The Jerusalem Post’ta yayınlanan habere göre protestocu, "Siz de zulme yatırım yapıyorsunuz, değil mi? Vahşete milyarlarca dolar yatırım yapıyorsunuz" diye bağırdı.

yeni-proje-3.jpg

Harris, "Şu anda ben konuşuyorum. Endişenizi anlıyorum. Ben de ateşkes istiyorum. Savaşın sona ermesini istiyorum ve görüşlerinizi dile getirme hakkınıza saygı duyuyorum" diyerek protestocuya yanıt verdi.

HARRIS: BAHSETTİĞİ ŞEY GERÇEK

Protestocu ise "Peki ya yaşanan vahşet? Peki ya zulümler? 19 bin çocuk öldü ve siz bunu dile getirmiyorsunuz” şeklinde devam edince güvenlik görevlileri tarafından dışarı çıkarıldı.

Protestocunun dışarı çıkarılmasından sonra konuya ilişkin konuşan Harris, "Bahsettiği şey gerçek. Bugün tartışmaya geldiğim konu bu değildi ama bu gerçek ve onun sesine saygı duyuyorum" diye kaydetti.

İLK KEZ ‘SOYKIRIM’ DEDİ

Filistin’deki soykırımın başladığı 7 Ekim’den bu yana hiçbir zaman İsrail'in Gazze'deki Filistin halkına yönelik soykırım yaptığını söylemeyen Harris, bu protestoya verdiği yanıtla İsrail’in vahşetini ilk kez ‘soykırım’ olarak değerlendirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN