Türkiye’nin tarım şehrinde büyük hasat! Her biri 69 futbol sahası büyüklüğünde…

Türkiye’nin tarım şehrinde büyük hasat! Her biri 69 futbol sahası büyüklüğünde…

Türkiye'nin tarım ambarında büyük hasat hızlı bir şekilde başladı. Devasa dairesel tarlalarda hasat mesaisinde sona gelindi. Her biri 69 Daha büyüklüğünde olan 492 dekarlık ekili alanda sezon sonu yapıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (TİGEM) 3 büyük işletmesi olarak bilinen gözlü tarım işletmesinde her biri 69 futbol sahası büyüklüğünde yer alan 462 dekarlık hububat ekili tarlalarda hasat tamamlandı. Modern ekipmanlarla teknolojinin bir arada yer aldığı hasat süreci yüz güldürdü.

KONYA'NIN MODERN HASADI

Türkiye'nin tarım ambarı olarak bilinen Konya, modern ekipmanları ve teknolojiyi bir araya getiriyor. Konya'nın Sarayönü ilçesindeki TİGEM gözlü Tarım İşletmesi Müdürlüğü'nde yağmurlama, damlama ve robotik sulama sistemleri ile üretim çalışmaları devam ediyor.

66 futbol sahası büyüklüğündeki çember tarlaların sırrı

Sezonda en yoğun ve hareketli günler tamamlanırken 63.500 dekarlık hububat ekili alanda hasat tamamlandı. Tarla merkezine esas alan Yarıçap uzunluğundaki hareketli robotik sulama sistemine göre ekimin yapıldığı 492 dekarlık dairesel tarlalarda çok sayıda biçerdöver çalıştı. 69 futbol sahası büyüklüğünde ikili alanda yer alan arpalar dekar başına ortalama 500-600 kilogram ürün verdi.

3 SAATTE TAMAMLANDI

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Gözlü TİGEM Bitkisel Üretim Şube Şefi Dudu Erdoğan, 34.500 dekar tarlanın sulandığını söyledi.7 center pivot tarlanın ikisinde hububat ikili olduğunu söyleyen Erdoğan, 492 dekar alanda 9 biçerdöverle 3 saatte hasat işlemini tamamlandığını ve aktar. Erdoğan, “Burada diğer çember tarlamızda da arpa ekilişi vardı. Dekarda ortalama 500-600 kilogram verim elde ettik. Toplamda ise hububatta 63 bin 500 dekar alanda 16 bin ton rekolte bekliyoruz. Elde ettiğimiz ürünü tohum hazırlama tesisinde sertifikalandırıyoruz. Bunları çiftçilerimize sunuyoruz." sözlerini dile getirdi.

66 futbol sahası büyüklüğündeki çember tarlaların sırrı

Modern sulama imkanlarının kullanıldığını ifade eden Erdoğan, yağmurlama ve damlama sulama sistemlerinin yanı sıra robotik pivot sulama sisteminden de yardım alındığını aktardı. Sulama sistemini kendi ekseni etrafında dönerek sulama yaptığını aktaran Erdoğan, birim alanda daha fazla ürün alındığını aktararak sulama sistemlerine göre daha verimli olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN