Tüm aileyi hedef aldı: 'Kızın, oğlun ve damadın sarraf dolandırdı' deyip para istedi

Tüm aileyi hedef aldı: 'Kızın, oğlun ve damadın sarraf dolandırdı' deyip para istedi

Kırıkkale'de kendini polis olarak tanıtan dolandırıcılar 71 yaşındaki Hacer Özkılıç ve ailesini hedef aldı. "Kızın, oğlun ve damadın sarraf dolandırdı, şu an da emniyetteler" diyerek kendisinden para isteyen Özkılıç'ı dolandırılmaktan polis ekipleri kurtardı.

Dolandırıcılar her geçen gün yöntemlerine bir yenisini eklemeye devam ediyor. Son olarak Kırıkkale'de kendisini polis olarak tanıtan bir şahıs, Hacer Özkılıç (71) ile kızını, oğlunu ve damadını dolandırmaya çalıştı. Hacer Özkılıç ve ailesi, asayiş polisinin dikkati sayesinde 173 bin liralarını dolandırıcılara kaptırmaktan son anda kurtuldu. Aile, İl Emniyet Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

9681371.jpg

ARAYIP 'KIZIN, OĞLUN VE DAMADIN SARRAF DOLANDIRDI' DEDİ

Özkılıç, sabah saatlerinde kendisini arayan kişinin "Emniyetten atıyoruz. Kızın, oğlun ve damadın burada. Bir sarraf dolandırmışlar, acele bize ulaşın, sizi emniyete alacağız" sözleriyle kandırmaya çalıştığını ifade etti. Durumdan şüphelenen Özkılıç'ın "Dolandırıcı mısınız?" site sorması üzerine karşı taraf, "Hayır, emniyetten arıyoruz, dolandırmıyoruz. Damadın ve kızının sesini duyuralım" dedi.

'BİLEZİĞİNİ BOZDUR, BANKAYA YATIR, IBAN'A AT'

Daha önce de dolandırıcılar tarafından hedef olduğunu anlatan Özkılıç, "’Kızın sarraftan bilezik altın almış, sende almışsın’ dediler. Polis olarak aradılar, ’Ben sarraf dolandırmadım, aldığım yer belli’ dedim. ’Bileziğini bozdur, bankaya yatır, IBAN’a at’ dediler. 'Savcının orada torunum var, onu arayayım’ dedim. ’Yok aramayın’ dediler. Kırıkkale Emniyetine teşekkür ederim, beni kurtardılar. Vatandaşlar benim gibi kanmasın. Kışın da beni kandırmaya çalıştılar. Kışın uyandım da yazın uyanamadım" dedi.

9681369.jpg

'SAVCI BEY ARKA KAPIDAN ALACAK'

Özkılıç’ın damadı Murat Aksakal da benzer bir şekilde dolandırılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Emniyet Müdürlüğü’nden arıyorum" diyen bir kişiyle telefon görüşmesi yaptığını ve dolandırıcının, "Karakola gitme, savcı bey arka kapıdan alacak. Şu vatandaşa para yatır, hesabınızdan para gidiş gelişi olmuş mu bir bakalım" diyerek kendisini yönlendirdiğini belirtti.

9681372.jpg

Aksakal, eşine ulaşmaya çalıştığını fakat başarılı olamadığını ve dolandırıcılık senaryosunun eşine de uygulandığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN