Timur Cihantimur’un tahliye talebi reddedildi

Timur Cihantimur’un tahliye talebi reddedildi

Ehliyetsiz olarak kullandığı araçla kaza yaparak Oğuz Murat Aci’nin ölümüne sebep olmasının ardından ABD’ye kaçırılan ve orada yakalanan Timur Cihantimur, ikinci kez hakim karşısına çıktı. Avukatları, ıslahevi koşullarının kötü olması sebebiyle Cihantimur’un tahliye edilmesini talep ederken, Mahkeme Cihantimur’un tutukluluğunun devamına karar verdi.

Yazar Eylem Tok ve estetik doktoru Bülent Cihantimur’un oğlu Timur Cihantimur, lüks aracıyla yaptığı kazanın ardından Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olmuş, annesi Eylem Tok ile birlikte önce Mısır oradan da ABD’ye kaçmıştı.

17 yaşını doldurmaması sebebiyle Connecticut’ta bulunan bir çocuk tutukevine konan Cihantimur, ikinci kez hakim karşısına çıktı. ABD saatiyle 15.30’da başlayan duruşmada Cihantimur’un avukatları tutukevindeki şartların kötü olduğunu öne sürerek Cihantimur’un tahliye edilmesini talep etti.

Davayı ABD’den takip eden Voice Of America muhabiri Mehmet Sümer’in aktardığına göre Cihantimur’un tahliye talebi mahkeme tarafından reddedildi, Cihantimur’un tutukluluğunun devamına karar verildi. Hakim, savcının ortaya koyduğu tezleri ve Timur Cihanimur'un avukatlarının yaptığı savunmaları değerlendireceğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Eyüpsultan'da 1 Mart'ta seyir halindeki üç ATV aracından biri arızalanmış, yol kenarına çekilen arızalı araç tamir edilmeye çalışılırken aynı yönde ilerleyen iki araçtan birisi buradaki üç ATV'ye çarpmıştı. Kazada yaralanan beş kişiden Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti. Kazaya neden olan 17 yaşındaki sürücü Timur Cihantimur'un annesi yazar Eylem Tok’un daha sonra kaza yerine gelerek yaralıların telefonlarını topladığı iddia edildi. Cihantimur, annesiyle birlikte aynı gece Mısır'a uçtu, ardından da ABD'ye gittiler. Şüphelilerin iadesi için geçici tutuklama talep evrakı, Adalet Bakanlığınca ABD yetkili makamlarına iletildi. Interpol ve ABD’deki Türkiye Büyükelçiliği yetkilileri anne ve oğlunun yerini Boston'da bir kira sözleşmesi üzerinden tespit etti ve ardından operasyonla her ikisini de yakaladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN