Tavuktan yapılan en güzel dünya yemekleri! Türkiye bu masada da varım dedi: 2 lezzet ismini yazdırdı

Tavuktan yapılan en güzel dünya yemekleri! Türkiye bu masada da varım dedi: 2 lezzet ismini yazdırdı

Dünyanın çeşitli noktalarında yapılan lezzetleri ön plana çıkaran Taste Atlas (Lezzet Atlası) şimdi de tavuktan yapılan en güzel dünya yemeklerini listeledi. Her listeye adını yazdırmayı başaran Türkiye bu masada da varım dedi. İşte, Taste Atlas’a göre dünyadaki en iyi tavuk yemekleri ve Türkiye’den listeye giren lezzetler…

Lezzet eleştirmenlerinin incelemeleri ile yemeklere dair yapılan araştırmaları buluşturan Taste Atlas, şimdi de dünyada tavukla yapılan en iyi yemekleri paylaştı. Birçok dünya lezzetinin yer aldığı listeye Türkiye’den de iki lezzet girmeyi başardı…

Bu kapsamda Türklerin çok sevdiği şiş tavuk listenin 19’uncu sırasında yer alırken, Çerkes tavuğu ise 56’ıncı sıraya ismini yazdırdı.

DÜNYANIN EN İYİ TAVUK YEMEKLERİ

5- KARAAGE/JAPONYA

karaage-1.jpg

Kuru kızartma olan karaage, çeşit çeşit yiyeceklerin önce hafif ararot nişastası ile kaplandığı sonrasında derin yağda kızartıldığı bir Japon pişirme tekniğine sahiptir.

4- BUTTER CHİCKEN (MURGH MAKHANİ) / HİNDİSTAN

butter-chicken.jpg

Hint yemekleri arasında en bilinen olma özelliği taşıyan makhani, uluslararası düzeyde tereyağlı tavuk olarak biliniyor ve birçok Hint restoranında yer alıyor.

3- MUSAKHAN/FİLİSTİN

musakhan.jpg

Kızarmış tavuk ile karamelize soğanın çam fıstığı ile süslenerek zeytinyağına batırılmış tabun ekmeğinin üzerine dizilmesi ile yapılan, Filistin’e ait bir yemektir.

2- POLLO AL ACUYO/ MEKSİKA

pollo-al-acuyo.jpg

Veracruz’dan gelen geleneksel Meksika yemeği olan bu yemek genelde; tavuk parçaları, acuyo yaprakları, soğan, sarımsak, serrano biberleri, tomatillos, mısır yağı, tavuk suyu ve tuz kombinasyonu ile hazırlanıyor.

1. KOREAN FRİED CHİCKEN (CHİKİN)/ GÜNEY KORE

korean.jpg

Kore kızarmış tavuğu olarak da bilinen bu yemek, Kore mutfağında hamurla kaplanmış ve derin yağda kızartılmış tavuk parçalarının oluşturduğu çok sevilen bir lezzettir. Kızarmış tavuk, 1950’li yıllarda Kore Savaşı esnasında Amerikan ordusu tarafından Güney Kore’ye tanıtılmıştır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN