Tarlaya bahçeye sakın çıkmayın! Bir damla zehri bile öldürmeye yetiyor: Et yiyen örümcek o ilde görüldü

Tarlaya bahçeye sakın çıkmayın! Bir damla zehri bile öldürmeye yetiyor: Et yiyen örümcek o ilde görüldü

O ilde yaşayanlar tarlaya bahçeye sakın çıkmayın. Bir damla zehriyle bile öldürme gücüne sahip, et yiyen örümcek o ilde görüldü. İşte detaylar…

Etobur böcek türlerinden olan sarıkız örümceği o ilimizde ortaya çıktı. Zehriyle korku salan ve bir damlasıyla bile öldürmeyi başaran örümcek bölgede paniğe neden oldu…

ET YİYEN ÖRÜMCEK KORKU SALDI

Hakkari Yüksekova’da tek damla zehrinin bile öldürmeye yettiği, 1 metre yükseğe kadar zıplayabilen ve et yiyen örümcek olarak bilinen etobur sarıkız örümceği görüldü.

hakkaride-sarikiz-orumcegi-001.jpg

Dize Mahallesi’nde Nevzat Yılmaz’ın gördüğü Sarıkız örümceğinden dolayı vatandaşlar tedirgin halde. Örümceği fark eden Yılmaz, çocukları için korktuğunu söyleyerek yetkililerin ilaçlama yapmasını istedi. Evinin bahçesinde gezerken gördüğü böceği kavanoza koyan Yılmaz, o anı da cep telefonunun kamerası ile kaydetti.

Zehrinin insan ölümüne yol açtığı bilinen örümceğin akrep ve kertenkeleyle beslendiği biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN