Tarladan 8 liraya alıp 55 liraya satıyorlar! 40 derece havada zorlu hasat: Rusya ve Irak kasalarla alıyor

Tarladan 8 liraya alıp 55 liraya satıyorlar! 40 derece havada zorlu hasat: Rusya ve Irak kasalarla alıyor

Deprem bölgesinde 40 derece altında zorlu hasat süreci devam ederken ürün fiyatları da dikkat çekiyor. Tarladan 8 TL'ye alınıyor 55 TL'lik fiyat etiketi ile satışa çıkarılıyor. Rusya ve Irak bu ürünleri kasa kasa götürüyor.

Hatay'ın Amik Ovası’nda hasat süreci devam ederken yassı şeftali hasadı kavurucu sıcaklığa rağmen hız kesmeden sürüyor. Daldan tek tek toplanan yassı şeftali tarlada 8 TL'ye satılıyor Hem Türkiye'de hem de yurt dışından talep görüyor.

YASSI ŞEFTALİ HASADI

Türkiye'nin bereketli topraklarında pek çok farklı ürün yetişirken Hatay'ın Amik Ovası birçok sebze ve meyvenin de ana vatanı oluyor. Reyhanlı ilçesinde çiftçilik yapan Ahmet Cünedioğlu, 45 dönüm araziye ektiği yassı şeftali hasadı için kolları sıvadı. Afrika sıcaklarının da etkisiyle birlikte bölgede hissedilen sıcaklık 40 dereceyi bulurken hasat süreci de zorlu şartlarda devam ediyor.

Hatay'da hasadı devam eden şeftalide 4 bin 500 ton rekolte bekleniyor

Depremin etkilediği bölgede yassı şeftalinin kilosu 8 TL'den satılırken ekonomiye de katkı sağlanıyor. Tarlada 8 TL'ye satıldığını dile getiren Cünedioğlu, "Yassı şeftali 45 dönümlük arazide hasat ediliyor. Yaklaşık 50 ton civarında hasadımız var. Tarlada yaklaşık 8 TL'den satılıyor. Bu meyve genelde Rusya ve Irak'a ihraç ediliyor. Şu an ihracat kapalı olduğu için ürünler Türkiye'de kalıyor" dedi.

515 TL’YE ÇALIŞIYOR

İşçi olmanın son derece zor olduğunu dile getiren Zeynep Avcı, 515 TL yevmiye aldığını belirterek tarlada çalıştığını söyledi. Sabah saat beş dedim mi tarlada yerini aldığını dile getiren Avcı, saat 2’de döndüğünü söyledi. Yassı şeftali hasadı yaptıklarını dile getiren Zeynep Avcı, çok sıcak ve çok yorucu bir iş olduğunu da aktardı. Günde 1.500 kasa doldurduklarını aktaran Avcı, 515 TL karşılığında sıcaklara göğüs gerdiğini söyledi.

Hatay'da yassı şeftali hasadı heyecanı: Tarlada 8 TL'den alıcı buluyor! - Ekonomi haberleri

Sıcakların daha da artması ile birlikte hasadın daha da zorlu olacağını dile getiren Zehra Horoz, "Tarlada çalışıyoruz. Burada yassı şeftali topluyoruz. İşimiz çok zor ve ağır, sepet taşıma, toplama işimiz bayağı ağır. Sıcaklıklar da başladı biraz daha zor olacak. Günlük 515 TL yevmiyemiz var. Günlük 1 kamyonet dolduruyoruz" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN