Erdoğan, İsrail'in katliam politikasına karşı dünyaya seslendi: Devlet terörüne karşı durmak vicdani bir zorunluluktur

Erdoğan, İsrail'in katliam politikasına karşı dünyaya seslendi: Devlet terörüne karşı durmak vicdani bir zorunluluktur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası kamuoyuna İsrail'in eylemlerine karşı çağrıda bulunarak, "İsrail'in uyguladığı devlet terörünün karşısında durmak hepimiz için vicdani bir zorunluluktur: İsrail katliam politikasını Lübnan'a taşıdı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk'ta Namazgah Camii'nin açılışına katıldı. Açılışta yaptığı konuşmada, İsrail'in uyguladığı devlet terörüne dikkat çekerek, "İsrail katliam politikasını Lübnan'a taşıdı" ifadesini kullandı. Erdoğan, bu duruma karşı durmanın vicdani bir zorunluluk olduğunu vurgulayarak, uluslararası kamuoyuna çağrıda bulundu.

"BARIŞ DİNİ İSLAM'IN YÜCE DEĞERLERİNDEN KOPMAMALAYIZ"

Erdoğan, konuşmasında İslam’ın barışçı doğasına vurgu yaparak, "Barış dini İslam'ın yüce değerlerinden kopmamalı, kutsal dinimizi şahsi emelleri için istismar eden çıkar gruplarına meydanı boş bırakmamalıyız" dedi.

"NETANYAHU YÖNETİMİ, BARIŞ SAĞLAMA NİYETİ TAŞIMIYOR"

Cumhurbaşkanı, Netanyahu yönetimini eleştirerek, "Netanyahu yönetimi son olarak Lübnan'a da saldırmak suretiyle bölgede barış sağlanması gibi bir niyeti olmadığını tekrar göstermiştir" şeklinde konuştu.

"İSRAİL SALDIRGANLIĞINA KARŞI ORTAK TAVIR ALINMALI"

Erdoğan, Müslümanlar ve vicdan sahibi tüm dünyaya, "İsrail saldırganlığına karşı ortak tavır almaları" çağrısında bulundu. Bu çağrı, uluslararası dayanışmanın önemini vurgularken, özellikle Müslüman ülkelerin bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizdi.

"KARDEŞLERİMİZİ HUZUR MEKANLARINA DAVET EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanı, camilerin toplumda barış ve huzur sağlamak için önemli mekanlar olduğunu belirterek, "Kardeşlerimizi bu mabedi bir huzur mekanına dönüştürmeye, camilerimizi temsil ettiği değerleri yaşatmaya davet ediyoruz" dedi.

"BALKANLARIN EN BÜYÜK CAMİSİ HAYIRLI OLSUN"

Açılışta, "Bugün çok büyük bir bahtiyarlık yaşıyorum. 2015 yılında temelini attığımız Balkanların en büyük camisinin tüm Müslüman kardeşlerimiz için hayırlı olmasını Rabbimden niyaz ediyorum" diyen Erdoğan, caminin önemine de vurgu yaptı.

"KÜLTÜREL VE SOSYAL İLİŞKİLERİ DERİNLEŞTİRMEK ÖNCELİĞİMİZ"

Erdoğan, Türk ve Arnavut halkları arasındaki dayanışmaya da değinerek, "Kardeşlik hukuku ile bağlı olduğumuz Arnavutluk ile kültürel ve sosyal ilişkilerimizin daha da derinleştirilmesi önceliğimizdir" ifadelerini kullandı. Bu bağlamda, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik mesajlar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN