Prim mağduru 4A 4B 4C Bağ-Kur'lara müjde! Emeklilikte primler eşitleniyor

Prim mağduru 4A 4B 4C Bağ-Kur'lara müjde!  Emeklilikte primler eşitleniyor

Yaş şartının kalmasıyla EYT'liler emekli olmuştu. Prim şartını takılanlar ise EYT kapsamına alınmayı bekliyordu. Prim mağdurlarına ilk müjdeli haber geldi. Bağ-Kur'lulara erken emeklilik kapısı açıldı. İşte detaylar

EYT kapsamında prime takılıp emekli olamayanlara prim indirimi geldi. Kademeli emekliliğe takılanlar bu haberi bekliyordu. İlk adım Bağ-Kur'lular için atıldı. Bağ-Kur'lular artık 9000 gün primin dolmasını beklemeden emekli olabilecek.

EYT ile yaş şartına takılmadan ve 5000 gün ile emekli olanlar Nisan ayında zamlı maaşlarını almıştı. 7.500 lira alan en düşük emekli bayram ikramiyesi için de 2000 lira aldı. Gözler bu kez EYT'den sonra EPT'lilere döndü. 5000 gün usulünün uygulanmasını bekleyen prim mağdurları için ilk adım geldi.

3302617-1200x627.jpeg

BAĞ-KUR'LULARA PRİM İNDİRİMİ

Emeklilik için prim usulünde değişime gidildi. 9000 gün ile emekli olan Bağ-Kur'lular artık 1800 gün eksik prim ile emekli olabilecek.

Çiftçi ve esnafı yakından ilgilendiren bu karar sonrasında Bağ-Kur'lu bir vatandaş artık 7200 gün ile emekli olacak. Bu düzenleme sonrası gözler 4A 4B 4C'lilere döndü. Bununla ilgili de düzenleme yapıldığı kulis bilgileri arasında.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (81)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
81 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN