Nefesler tutuldu! Herkes doyasıya yiyecek: Bolluğu ile birlikte geliyor

Nefesler tutuldu! Herkes doyasıya yiyecek: Bolluğu ile birlikte geliyor

Hava sıcaklıkları onları da etkiliyor tezgahlar boş kalıyor. Herkes dört gözle bekliyordu… Herkes doyasıya yiyecek bolluk dolaplara bile sığmayacak. Uzmanlar açıkladı herkes sevinçten havalara uçtu. İşte tüm detaylar…

Sakarya’nın balıkçıları, 1 Eylül itibarıyla avlanma yasağının sona ermesiyle birlikte “Vira Bismillah” diyerek Karadeniz’e açıldı. Kocaali ilçesinden denize açılan balıkçılar, bu yıl su sıcaklıklarının geçen yıla göre düşmemesi nedeniyle kıyıya yakın bölgelerde balık azlığı yaşandığını belirtti.

PALAMUT BOLLUĞU BEKLENTİSİ

Balıkçılar, su sıcaklığının yeterince düşmemesi sebebiyle ilk günlerde istediği avı gerçekleştiremedi. Balıkçı Zafer Tan, “Palamut denizde çok gözüküyordu, ancak Eylül ayının 10-13’ü arasında doğru düzgün balık tutamadık. 14-25 Eylül tarihleri arasında balık bolluğu yaşadık, ama sonrasında balıkları parça parça getirmekteyiz. İlerleyen günlerde, deniz suyunun soğumasıyla birlikte balık miktarında artış olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Palamut bolluğu devam edecek'

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SU SICAKLIĞI ETKİSİ

Balık tüccarı Cihan Tan ise, palamut bolluğunun daha önce yaşanmadığını belirtti. Tan, “Bu durumu iklim değişikliği ve su sıcaklığına bağlıyorum. Balık, aradığı sıcaklığı bulamadığı için kıyıya gelmedi ve küçük balıkçılar bu bolluktan yararlanamadı. Ancak büyük tekneler derin sularda güzel avcılık yaptılar. Deniz suyu soğuduğunda, palamutun küçük balıkçı teknelerine avcılık vereceğini düşünüyorum” dedi.

FİYATLAR NE OLACAK?

Cihan Tan, balık fiyatlarının şu anda ideal seviyelerde olduğunu vurgulayarak, “1 kilogram balığın fiyatı tezgahlarda 100-120 TL civarında. Gönül istiyor ki balık çok olsun ve fiyatı da uygun olsun. Talep karşılanmadığı zaman fiyatlar yükseliyor” dedi.

Palamut bolluğu kıtlığın habercisi!

VATANDAŞLAR BEKLEMEDE

Sakaryalı balıkçılar, önümüzdeki günlerde palamut bolluğunun artmasını ve bu durumun fiyatlara olumlu yansımasını umuyor. Vatandaşlar da bu gelişmeleri merakla takip ediyor. Balıkçılar, iklimsel değişimlerin etkilerine rağmen Karadeniz’in bereketli sularından daha fazla faydalanmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN