O işi kimse yapmak istemiyor! Ustalar, çırak bulamıyor: 50 bin liraya kadar maaşı var

O işi kimse yapmak istemiyor! Ustalar, çırak bulamıyor: 50 bin liraya kadar maaşı var

O mesleği kimse yapmak istemiyor! Çırak sıkıntısı yaşanıyor! Maaşları ise 50 bin liraya kadar çıkıyor...

Otomotiv sektöründe yaşanan hızlı büyüme, ara eleman eksikliğiyle karşı karşıya kalıyor. Ümraniye'deki tamirhane esnafı, özellikle gençlerin meslek eğitimi için teşvik edilmemesi ve ailelerin çocuklarını çırak olarak göndermemesi nedeniyle mesleklerinde zor bir dönemin yaklaştığını dile getiriyor. Otomobil tamir ustası Hasan Torun, sektördeki en büyük sorunlardan birinin ara eleman yetersizliği olduğunu belirtti.

"MAAŞLAR 45-50 BİN TL’YE GELEBİLİYOR"

Ümraniye’de otomobil ustaları yetiştirecek çırak bulamıyor

Hasan Torun, otomobil tamir sektöründe maaşların oldukça iyi seviyelere geldiğini, ancak buna rağmen iş ilanlarına ilgi olmadığını ifade etti. Torun, "Otomobil sektöründe yeni güncel duruma bakıldığında piyasası büyümekte fakat ara eleman veya sektöre girecek çalışanlardan öğrencilerde bir sıkıntı yaşanmakta. Aileler, otomobil sektörüne çocuklarını ağır iş dolayısıyla vermiyor. Otomobil gerçekten ücretlendirme olarak iyi bir pozisyona geliyor. Şu anda iyi bir kalfa 30-35 bin lira civarında alıyor. Bu sektörde bu işleri daha iyi yapılabildiğinde maaşlar 45-50 bin TL’ye gelebiliyor" şeklinde konuştu.

"ARA ELEMAN SIKINTISININ GİDERİLMESİ LAZIM"

Ümraniye’de otomobil ustaları yetiştirecek çırak bulamıyor

Torun, mesleğin geleceği için acil olarak ara eleman yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı. "Çocukların okulda olup kendilerini geliştirmeleri ve bu sektöre adım atmaları gerekiyor. Kendi oğlumu da üniversitede otomobil sektörüne yazdırdım. Piyasa büyüyor ancak ara eleman sıkıntısının giderilmesi lazım" dedi.

Bu çırak krizi devam ederse, önümüzdeki 10-15 yıl içinde otomotiv tamir sektöründe büyük bir boşluk oluşabileceği öngörülüyor. Özellikle meslek eğitimi alacak gençlerin teşvik edilmesi ve sektörün cazip hale getirilmesi, sorunun çözümü için önemli adımlar arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN