Alman Bakan Baerbock: Lübnan çöküşün eşiğinde

Alman Bakan Baerbock: Lübnan çöküşün eşiğinde

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, İsrail'in yoğun saldırılar düzenlediği Lübnan'a gitti. Başkent Beyrut'ta konuşan Baerbock, BM Barış Gücü askerlerine yönelik her türlü kasıtlı saldırının uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiğini savunurken Lübnan'ın 'çöküşün eşiğinde' olduğunu söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a gitti. Diplomatik ziyaret sırasında İsrail'in Birleşmiş Milletler Barış Gücü (UNIFIL) askerlerine yaptığı saldırıları gündeme getiren Baerbock, "Her türlü kasıtlı saldırı, uluslararası insancıl hukukun ihlalidir." ifadelerini kullandı.

UNIFIL askerlerine desteğini vurgulayan Alman Bakan, İsrail ve Lübnan arasındaki çatışmaya siyasi bir çözüm bulunması için UNIFIL askerlerine ihtiyaç olduğunu söyledi. Baerbock, İsrail'in operasyonlarını meşru müdafaa ve uluslararası insancıl hukuk sınırları içinde yürütmesi, masum sivillerin hayatını koruması gerektiğini ifade etti.

'YÜZBİNLERCE İNSAN KAÇIYOR'

Lübnan'dan göç edenlere ve durumun vahametine değinen Baerbock, "Yüz binlerce insan son kalan eşyalarıyla birlikte kaçıyor, çocuklar ebeveynlerinden ayrılıyor, hastaneler kapasitelerinin sınırında çalışıyor. Lübnan çöküşün eşiğinde." yorumunu yaptı.

'SONUÇ ÖLÜMCÜL OLUR'

Hem İsrail'in hem de Lübnan'ın meşru güvenlik çıkarlarını koruyacak diplomatik bir çözüm bulunması gerektiğini savunan Baerbock, "Ülkenin tamamen istikrarsızlaştırılması, Orta Doğu'daki tüm devletler arasında dini çeşitliliği en fazla olan toplum ve aynı zamanda tüm bölge için ölümcül olacaktır." dedi.

Barışın anahtarı olarak 1701 sayılı BM kararını gösteren Alman Bakan, "Lübnan silahlı kuvvetleri de burada önemli bir rol oynamaktadır. Beyrut'ta ve ardından Paris'teki Lübnan konferansında yapacağım görüşmelerde, bu zorlu yolda nasıl ilerleme kaydedebileceğimizi ve aynı zamanda insani acıların hafifletilmesine nasıl yardımcı olabileceğimizi araştırmak istiyorum." açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN