Aile bebeğini bacağında kırıklar, kafasında morluklarla teslim aldı: Bakanlık soruşturmaya izin vermedi

Aile bebeğini bacağında kırıklar, kafasında morluklarla teslim aldı: Bakanlık soruşturmaya izin vermedi

Şanlıurfa'da doğumdan sonra 47 gün özel bir hastanede kalan bebek, ailesine saçları kazıtılmış, kafasında birçok damar yolu açılmış şekilde ve bir bacağında çok sayıda kırıkla teslim edildi. Hastaneden bebeğin bu duruma nasıl geldiği sorusuna yanıt alamayan aile, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanları hakkında soruşturmaya izin vermedi.

Türkiye, yenidoğan çetesi skandalıyla sarsılmışken yurdun dört bir yanından benzer haberler gelmeye devam ediyor. Şanlıurfa'da bir ailenin 13 yıldır beklediği mucize kabusa dönüştü.

S.P. ve B.P. çifti, 13 yıl boyunca çocuk sahibi olma hayalini kurdu. Tüp bebek yöntemiyle 24 Ağustos 2022'de ikiz bebeklerini kucaklarına alan çiftin mutluluğu kısa sürdü. Bebeklerden B., annenin doğum yaptığı U.L. Hastanesi'nde 47 gün boyunca kaçtı. Bebeğin hastanede kaldığı süre boyunda yaşadıkları aileyi derinden sarstı.

SAĞLIKLI BIRAKTILAR, YARALI TESLİM ALDILAR

Baba S.P., 9 Ekim 2022’de hastaneden gelen ani telefonla bebeğini almaya gittiğinde hayatının şokunu yaşadı. Baba, bebeğini saçları kazıtılmış, kafasında birçok damar yolu açılmış ve bacağı morarmış bir şekilde teslim aldı.

Aile, bebeğin bu duruma nasıl geldiğiyle ilgili hastaneden hiçbir bilgi alamayınca Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'na görevliler hakkında "Görevi kötüye kullanma" suçundan suç duyurusunda bulundu.

DOKTOR GÖRÜŞMEYİ REDDETTİ, HEMŞİRELER AİLEYİ HASTANEDEN KOVDU

Olayla ilgili hazırlanan suç duyurusunda, "Sapasağlam ve sağlıklı olarak hastanede bıraktığı mağdur bebek B.’nin saçları kazıtılmış, kafasında bir çok damar yolu açılmış olduğunu keza bebeğin bacağının mosmor olduğunu görmüştür." ifadeleri yer aldı.

Suç duyurusunda, baba S.P.’nin bebeğin doğumunda görev alan Dr. İ.Y. ile görüşmek istemesine rağmen doktorun görüşmeyi reddettiği, hemşirelerin ise ısrar eden aileyi adeta hastaneden kovduğu iddiası anlatıldı. Teslim aldıkları gün bebeğin sürekli ağladığını ve baygınlık geçirdiğini belirten aile, ertesi gün bebeği başka bir hastaneye götürdü.

KIRIK KEMİKLER VE EZİLMELER ORTAYA ÇIKTI

Yapılan muayenede, minik B.’nin bacağının dizden itibaren kırıklarla dolu olduğunun tespit edildiğinin anlatıldığı suç duyurusunda, ayrıca bebeğin vücudunun çeşitli yerlerinde ezilme izlerine rastlandığı belirtildi. Aynı zamanda bebeğin saçlarının tıraş edilmesi, damar yolları açılması ve birçok kelebek izi bulunmasıyla ilgili bebeğin kafasında veya kafatasında başka sorunlar olabileceğini tahmin eden aile 16 Ekim 2022 tarihine kontrol için randevu aldı.

S.P.'nin Özel U.L. Hastanesi'ni defalarca arayıp bebeğine ne yapıldığını öğrenmeye çalışmasına rağmen hiçbir şekilde bilgi vermeyip telefonların her defasında yüzüne kapatıldığı da suç duyurusunda anlatıldı.

Suç duyurusunda, "Doktorların ve hastanenin en önemli yükümlülüğü olan aydınlatma yükümlülüğüne aykırı davranılmış olup bir babanın yeni doğmuş bebeğinin nasıl bu hale geldiğine ilişkin hiçbir bilgi verilmemiştir. Yukarıda açıkladığımız tüm bu nedenlerden dolayı şüpheli-şüpheliler hakkında; ilgili suçlardan soruşturma yürütülmesini ve kamu davası açılmasını isteme gereğimiz hasıl olmuştur. Dolayısıyla şüphelilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

BAKANLIK SORUŞTURMA İZNİ VERMEDİ, SAVCILIK DOSYAYI KALDIRDI

Ailenin suç duyurusu üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu'na başvurdu ve şüpheli sağlık çalışanları hakkında soruşturma izni istedi. Ancak Sağlık Bakanlığı, 11 Temmuz 2023’te yaptığı açıklamada, "olayda şikayet edilenlerin işlemlerinde bir kusur bulunmadığı'" gerekçesiyle soruşturma izni vermedi. Bunun üzerine savcılık, 30 Nisan 2024'te dosyanın kamu adına işlemden kaldırılmasına karar verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN