Ne kesmeye ne de satmaya kıyamıyor! Sevgisi çiftlik kurdurdu: Ona ‘Menekşe’ diye sesleniyor

Ne kesmeye ne de satmaya kıyamıyor! Sevgisi çiftlik kurdurdu: Ona ‘Menekşe’ diye sesleniyor

Balıkesir Erdek'te yaşamını sürdüren 62 yaşındaki Mehmet Keşniş, herkesi şaşırtıyor. Birçok kişinin vermediğinden daha fazla değer veren Keşniş, iki tane ile başladığı yolculuğu adeta bir sürüye dönüştürdü. Sevgisinden çiftlik kuran Keşniş, ona Menekşe ismiyle sesleniyor.

62 yaşındaki Mehmet Keşniş, hayvan sevgisi ile birlikte yöre halkının da kalbinde taht kuruyor. Denizden kurtardığı keçisi ve sahiplendiği kazları ile yaşamını sürdür Keşniş, adeta kendisine küçük bir çiftlik oluşturdu. Erdek’te yaşamını sürdüren iki çocuk babası Mehmet Keşniş, sahil Mahallesi'nde hem kafe hem de kamp hizmeti sağlıyor.

SEVGİSİ ÇİFTLİĞE DÖNÜŞTÜ

Bahçedeki otları yemeleri için aldığı 2 adet kaz ile bu yolculuğa başlayan Keşniş, zaman içerisinde adeta bir sürüye ulaştı. Denizden kurtarmış olduğu keçiyi de hayat arkadaşı olarak gören Keşniş, hayvan sayısıdır her gün daha da çoğaltıyor.

Kafesinin bahçesi çiftliğe döndü; 30 kaz, 8 keçi, horoz, tavuk, kedi, köpek, ördek ve civcivler var

10 yıldır bu şekilde yaşamını sürdürdüğünü dile getiren Keşniş, “10 yıl kadar olmuştur herhalde. Benim hayvan sevgimi bilen bir arkadaşım, komşum, 2 tane kazı olduğunu, kendisinin bunlara bakamayacağını, bunların insanlara zarar vereceğini düşünmüş. 'Alır mısın?' diye sordu. Ben de 2 kazı, 50 liraya alabileceğimi söyledim. 2 kazı hayvanları sevdiğim için satın aldım.” dedi.

Güzel baktığı için hayvanların bu zaman mı çiftleşip çoğaldığını aktaran Keşniş, önce 10 sonra 20 derken önünü alamayıp sayıları 30'a kadar ulaştı. Sürekli çoğaldıklarını ifade eden çiftlik sahibi Keşniş, hayvanların ne kesebildiğini ne de satabildiğini söyledi. Sevdiği için hayvanlara baktığını dile getiren Keşniş, Arka taraftaki otları biçtiklerini ve bu sayede işine yaradıklarını söyledi. İnsanların hayvanları sevdiğini belirten Keşniş, doğaya katkı olsun diye bu işi yaptığını aktardı.

Denize düşen keçiyi kurtardı, kafesinin bahçesinden çiftlik yarattı

DAYANAMADI SAHİPLENDİ

Seyitgazi Tepesi yakınlarından geçtiği sırada bir keçinin doğum yaptığını ve ayaklanmaya kalkan yavrusunun kayalardan yuvarlanarak denize düştüğünü belirten Keşniş, dayanamayıp tekneye aldığını ifade etti. Keşniş, “Güzelce kuruttuktan sonra veterinere götürdüm. Sütle büyüttüm. Sahibine söyledim ama o, 'Uğraşamam' dedi. O zaman mecburen bize kaldı. Baktık, biraz büyüyünce eş istedi kendine. İsmi de 'Menekşe'. Sonra ona bir eş bulduk. Boyuna doğurdu, doğurdu. Şu anda 8 tane mevcut. İşte, insanların şimdi yiyemediği taze salatalıklardan yiyorlar" sözlerini aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN