Ne Eyfel Kulesi ne Kolezyum burası Türkiye’de! Tam 2,5 milyon kişi akın etti, dünya miraslarını solladı

Ne Eyfel Kulesi ne Kolezyum burası Türkiye’de! Tam 2,5 milyon kişi akın etti, dünya miraslarını solladı

Ne Eyfel Kulesi ne Kolezyum burası Göbeklitepe! Şanlıurfa’da bulunan ve “Tarihin Sıfır Noktası” olarak adlandırılan Göbeklitepe’ye yoğun bir ilgi var. 2019 yılında resmen ziyarete açıldığından bu yana, 2 milyon 551 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

2018 yılında UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne eklenen Göbeklitepe Türkiye’nin en önemli turistik merkezlerinden biri haline geldi. Her yıl milyonlarca turistin akınına uğruyor.

img-3907.jpeg

DÜNYA, GÖBEKLİTEPE’Yİ KONUŞUYOR

Şanlıurfa Müzesi Müdürü Celal Uludağ, Göbeklitepe’nin dünya tarihindeki önemine dikkat çekerek, burada yapılan kazı çalışmalarının dünya arkeolojisi için büyük önem taşıdığını belirtti. Uludağ, bölgenin her geçen yıl daha fazla ziyaretçi çektiğini ve devam eden kazı çalışmalarının, Göbeklitepe’nin ilgisini daha da artıracağını ve gelecekte önemli buluntulara ev sahipliği yapacağını ifade etti.

img-3908.jpeg

Göbeklitepe, dünyanın en eski tapınak kalıntılarına ev sahipliği yapmakta olup, ziyaretçiler antik yapıları gördüklerinde büyük bir hayranlık duydukları tarihi bir nokta. Bu ören yeri, dünya tarihini değiştiren buluntularıyla, dünya arkeolojisi için büyük bir öneme sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN