Ne arsa ne tapu! Direk alıp üzerine ev yaptı, Rizeli ustanın telefonu susmuyor: 2+1 eve beğeni yağdı

Ne arsa ne tapu! Direk alıp üzerine ev yaptı, Rizeli ustanın telefonu susmuyor: 2+1 eve beğeni yağdı

Rize’de yaşayan kaporta ustası Cihat Çelik, öyle bir yere ev yaptı ki gören hem şaştı hem de hayran kaldı. Genç ustanın evine beğeni yağarken, 2+1 evin dizaynı da manzarası da herkesi mest etti…

Rize’de yaşayan Cihat Çelik, 9 sene önce arkadaşında 12 metrelik bir direk satın aldı. Aldığı direği ne yapabileceğini düşünen Çelik, ilginç bir fikre imza atarak direğin üzerine ev yapma kararı aldı. Çelik, evin nasıl oluşabileceğiyle ilgili notlar almaya başladı.

Direğin evi taşıyabilmesi için yakın çevresindeki mühendis, fizikçi ve matematikçilerden yardım alan Çelik, 3 yıl boyunca projeyi oluşturmak için çalıştı. Bu süreçte direğin üzerine ev yapılmasını tehlikeli bulan eşi Asya Çelik ise bu fikre karşı çıktı. Maketleri bile kıran eşine rağmen projeyi bitiren Çelik, inşaat aşamasına başladı.

rizede-direge-ev-yapan-1.jpg

Temeli atılan direğin içi tamamen beton doldurularak çelik bariyerle sağlamlaştırıldı. 6 yıl süren inşaat bittiğinde ise Çelik hayallerindeki eve kavuştu. Merkeze bağlı Derebaşı köyündeki arazideki diğerin üzerinde şuan 70 metrekarelik 2+1 bir ev mevcut.

rizede-direge-ev-yapan-4.jpg

HASTANELİK OLDU YİNE DE PROJEDEN VAZGEÇMEDİ

Evin yapım aşamasında çeşitli zorluklar yaşayan Cihat Çelik, 6 yıl süren mücadelesinden yine de vazgeçmedi. Çevresindeki komşuları dahil kimse kendisine inanmasa da Çelik, boş olduğu her gününü evini tamamlayabilmek için değerlendirdi. İnşaat devam ederken devrilin vincin çarpması sonucunda kafatasında çatlak ve boynunda kırık meydana geldiğini söyleyen Çelik, hastanede kaldığı sürede de aklında sadece ev olduğunu ve projenin çizimlerine devam ettiğini belirtti.

rizede-direge-ev-yapan-2.jpg

Çelik, şimdi ise ailesiyle birlikte inşaatını tamamladığı evin manzarasının keyfini çıkararak zaman geçiriyor.

“BİRÇOK AŞAMAYI ZOR ATLATTIK”

İnşaat sürecinin hem kendisi hem de ailesi için epey zor geçtiğini belirten Çelik, “Aslında bu boyutlarda bir şey yapmayı planlamamıştım. Bir arkadaşımdan direk satın aldım. Sonrasında da bu şekilde gelişti. Bu yapının 9 senelik bir mazisi var. Bunun 3 senesi proje aşamasıydı zaten. Direk uzun olunca her şeyi hesaplamak zorundasın. Bir çok aşamayı zor atlattık zaten. Yeri geldi mühendis arkadaşlardan, yeri geldi fizikçi arkadaşlardan, yeri geldi matematikçi arkadaşlardan yardım aldık. Sonrasında bunun olabileceğine karar verdik ve başladık. Bu proje 6 yıl sürdü. Bu direği arkadaşımdan aldığım için sağlamlığı merak ediliyor. Normalde 30 ton çekebilecek bir halde. İçini çelik bariyerlerle döşedik. İçini de komple beton doldurduk.

rizede-direge-ev-yapan-3.jpg

Şu anda 300 bin tona kadar ağırlık taşıyabilir. Bunun temeli de ona göre yapıldı. Evin yönü bile rüzgâr yönüne göre yapıldı. Sağlamlığından en ufak bir şüphemiz yok. Altında 14 tane çelik bariyerle yapıldı. Bunun ustalığını ben yaptım. Temelinden çatısına kadar her şey bana ait. İnşaat süreci zorlu geçti. Kafamda 70 tane dikiş var. Kafatasım çatladı. Boynum kırıldı. Beni buradan hastaneye zor yetiştirdiler. Hastanedeyken bile bana artık yapmaz diyorlardı. Ben hastanede merdiven projesini çiziyordum. Yarıda kalması benim için daha kötü olurdu. Ölene kadar ben o psikolojisinde olurdum. Çünkü başaramamış oluyorsun” ifadelerine yer verdi.

rizede-direge-ev-yapan-5.jpg

“BURAYI YAPMASINI İSTEMEDİM”

Eşinin evi yapmasını hiç istemediğini bu süreçte ailesine bile vakit ayırmadan tamamen eve odaklandığını söyleyen Asya Çelik, “İlk duyduğumda çok karşı çıktım. Tehlikeli olabileceğini düşündüm. Bir de maliyet açısından istemedim ama beni dinlemedi. Hiç bize vakit bile ayıramadı. Her Pazar günü buradaydı. Bazen akşamları bile buraya geldiği oldu. Bize pek vakit ayıramadı. Bittiğinde de biraz isteksiz geldim ama şu anda keyifli vakit geçiriyoruz. Ben maketini kırdım. Burayı yapmasını istemedim. Sonra tekrar birleştirdi. İkinci bir kez daha kırdım. En son çöpe atacağım diye kapıya koydum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN