MetroPOLL 'Bu pazar seçim olsa' anketinin sonuçlarını paylaştı: AK Parti'de oy kaybı sürüyor

MetroPOLL 'Bu pazar seçim olsa' anketinin sonuçlarını paylaştı: AK Parti'de oy kaybı sürüyor

Metropoll Araştırma'nın son seçim anketini açıkladı. Özer Sancar, "Dar gelirlilerin tepkisi nedeniyle AK Parti oyları 3 Kasım 2002'den bu yana en düşük seviyeye inmiş durumda" dedi.

Kamuoyu araştırma şirketi Metropoll'ün kurucusu ve yönetici Özer Sencar, 'Bu pazar bir milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?' anketinin sonuçlarını sosyal medya hesabından paylaştı. Sancar'ın 'AK Parti oyları 3 Kasım 2002'den bu yana en düşük seviyede' değerlendirmesi dikkat çekti.

Araştırma Türkiye genelinde NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi esas alan 28 ilde tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemi ile ortalama 1784 kişi ile yapıldı.

Araştırmada 31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından Nisan, Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarının verileri yer aldı.

AKP ve CHP'nin 14 Mayıs 2023 Milletvekili Seçim Sonuçları'nın bilgisinin de yer aldığı ankette, kararsızlar dağıtılarak iki partinin yüzdesel farkları paylaşıldı.

Buna göre Nisan ayında yapılan ankette AKP'nin oyu yüzde 31,1 olurken Temmuz ayında 26,1'e geriledi. CHP ise Nisan ayında yüzde 35,9 oy alırken Temmuz ayında ise yüzde 33,8 aldı.

yyyyyyyyyy-001.jpg

22 YIL SONRA İLK KEZ...

AK Parti ile CHP'nin arasındaki farkın 4 ay içerisinde açıldığı sonucunun yer aldığı anketi paylaşan Sencar, "Dar gelirlilerin tepkisi nedeniyle AK Parti oyları 3 Kasım 2002’den buyana en düşük seviyeye inmiş durumda" değerlendirmesi yaptı. Öte yandan, AK Parti 22 yıl sonra ilk kez bu seviyeye geriledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN