Mesleği babasından devraldı şimdi eşine öğretti! ‘Çırak yoksa eşim var’ dedi: Usta kadın bakırcılık yolunda…

Mesleği babasından devraldı şimdi eşine öğretti! ‘Çırak yoksa eşim var’ dedi: Usta kadın bakırcılık yolunda…

Tokat’ta yaşayan ve yıllardır bakırcılık mesleğini yapan Mehmet Küçük, yanına çırak bulamayınca eşine mesleği öğretti. Baba mesleğini sürdürmek isteyen Mehmet Küçük’ün bu girişimi sonrasında eşi ustalığa kadar yükseldi…

Mehmet Küçük, Tokat'ın tarihi Taşhan'ında, babası ve amcalarının başlattığı geleneği yarı yüzyıldır sürdürüyor. Ancak mesleği devredecek bir çırak bulamamanın sıkıntısını yaşayan Küçük, beklenmedik bir çözümle karşılaştı.

tokatta-3.jpg

BAKIRCILIĞI EŞİNE ÖĞRETTİ

Mehmet Küçük, çıraklık için uzun süre arayış içindeyken çözümü eşi Halime Küçük'te buldu. 35 yıl önce eşinin dükkanına gelerek bakırcılık mesleğine başlayan Halime Küçük, zamanla usta öğreticiliğe kadar yükseldi.

tokatta-2.jpg

AİLEDE SANAT GELENEĞİ SÜRÜYOR

Eşi Halime Küçük, eşiyle birlikte kültür bakanlığı sanatçısı unvanına sahip. Çift, oğullarını da mesleğe dahil ederek aile içinde sanat geleneğini sürdürmeye çalışıyor.

tokatta-1.jpg

Mehmet Küçük, mesleğin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirterek, genç kuşakların bu sanata ilgi göstermesi gerektiğini vurguluyor. Ancak kendisinin de 70 yaşında olmasına rağmen üretmek ve öğretmek istediğini söylüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN